359
Κικίλιας και Μπλατ συνομιλούν για αυτά που τους ενώνουν: μπάσκετ και υγεία | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Κικίλιας: Κόουτς Μπλατ, σε ευχαριστούμε για το μεγαλείο σου

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2019, 21:09
Κικίλιας και Μπλατ συνομιλούν για αυτά που τους ενώνουν: μπάσκετ και υγεία
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Κικίλιας: Κόουτς Μπλατ, σε ευχαριστούμε για το μεγαλείο σου

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2019, 21:09

Ο Βασίλης Κικίλιας βράβευσε τον Ντέιβιντ Μπλατ, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του προπονητή του Ολυμπιακού πως διαγνώσθηκε με πρωτοπαθή προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση.

Την Παρασκευή το πρωί, ο προπονητής του Ολυμπιακού βρέθηκε στο Υπουργείο Υγείας μετά από πρόσκληση του Βασίλη Κικίλια μαζί με τον νέο general manager της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκο Λεπενιώτη και τον team manager των «ερυθρόλευκων», Χρήστο Μπαφέ.

Πριν ξεκινήσει η συνάντηση, ο Νίκος Λεπενιώτης εξήγησε στον προπονητή του Ολυμπιακού πως ο υπουργός ήταν ένας σκληροτράχηλος αμυντικός όταν έπαιζε μπάσκετ, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να αστειεύεται, λέγοντάς του πως «θα σε χρειαζόμουν για κανά πεντάλεπτο» και ο υπουργός Υγείας με τη σειρά του παραδέχθηκε προς τον κόουτς του Ολυμπιακού πως ο καλύτερος σουτέρ της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης!

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Κικίλιας:

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή που αποδέχθηκε την πρόσκληση ο Ντέιβιντ Μπλατ, ένας καταξιωμένος προπονητής στο ΝΒΑ, την Ευρώπη και το πρωτάθλημά μας. Σήμερα, όμως, τον καλέσαμε για να τον συγχαρούμε και να τον ευχαριστήσουμε για το μεγαλείο και την γενναιοδωρία ψυχής που είχε για να βγει δημοσίως και να μιλήσει για το πρόβλημα υγείας του, εμπνέοντας νέα παιδιά στη χώρα μας, ανθρώπους με παρόμοια προβλήματα και δίνοντάς τους δύναμη και κουράγιο. Γι’ αυτόν τον λόγο τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, είμαστε πολύ υπερήφανοι κι ελπίζουμε να συνεχίσει σε αξιακό και ηθικό επίπεδο να κινείται έτσι, γιατί αποτελεί πλέον παράδειγμα για πολλούς νέους ανθρώπους στην Ελλάδα στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού με την σειρά του τόνισε:

«Πρώτα απ’ όλα νιώθω πολύ μεγάλη τιμή που είμαι εδώ μαζί σας κ. Υπουργέ. Αποτελεί μεγάλη τιμή κι ευχαρίστηση που βρίσκομαι εδώ ως άνθρωπος του αθλητισμού και ενθαρρύνω τη βοήθεια για όλους τους Έλληνες πολίτες. Η κατάστασή μου είναι γνωστή και φυσικά νιώθω ευθύνη να στείλω ένα θετικό μήνυμα, για να δώσω κίνητρο σε όλους όσους αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα και πιο το σημαντικό είναι να είναι ανοικτοί και να γνωρίζουν την υγεία τους. Είναι κρίσιμο κι αναγκαίο για όλους μας και σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να το κάνω αυτό. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή να βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα και μαζί σας».