294
Βασίλης Κεγκέρογλου και Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε ευθεία σύγκρουση για το θέμα των διακρίσεων | SOOC/CreativeProtagon

Κεγκέρογλου: «Ψεύτη Παπαδημούλη, δεν ντρέπεσαι!»

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 13:45
Βασίλης Κεγκέρογλου και Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε ευθεία σύγκρουση για το θέμα των διακρίσεων
|SOOC/CreativeProtagon

Κεγκέρογλου: «Ψεύτη Παπαδημούλη, δεν ντρέπεσαι!»

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 13:45

Η καταψήφιση από τη Βουλή της προτεινόμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ αναθεώρησης του άρθρου 5 (παρ.2) με σκοπό την απαγόρευση διακρίσεων και βάσει φύλου, ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, προκάλεσε όχι μόνο την απογοήτευση πολλών που ήλπιζαν ότι ο νέος καταστατικός χάρτης της χώρας θα ήταν αληθινά προοδευτικός και θα συγχρονιζόταν με την υπόλοιποι Ευρώπη, αλλά και μια εκτός ορίων σύγκρουση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το Κίνημα Αλλαγής.

Αφορμή αποτέλεσε μια ανάρτηση τού ιδιαίτερα δραστήριου στα social media ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος την Τετάρτη κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ για πράξη οπισθοδρόμησης που «εκθέτει και διεθνώς τους αυτοαποκαλούμενους “φιλελεύθερους” και “σοσιαλιστές”».

 

 

Ηταν ένα «φάουλ» του κ. Παπαδημούλη, αν όχι μια σκόπιμη ενέργεια να δυσφημίσει το Κίνημα Αλλαγής, βάζοντάς το στο ίδιο στρατόπεδο με τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου. Διότι ήδη από την Τρίτη, ο αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Βλάχος είχε ενημερώσει ότι στο συγκεκριμένο άρθρο η παράταξή του είχε ψηφίσει «Ναι» στην αναθεώρησή του.

Ετσι, η ενέργεια του κ. Παπαδημούλη να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα προκάλεσε την οργή του Κινήματος Αλλαγής. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε συνοδοιπόρος του οπισθοδρομικού σε θέματα δικαιωμάτων Πάνου Καμμένου, έκανε λόγο για fake news και απαίτησε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει.

Λιγότερο… διακριτικός υπήρξε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής Ηρακλείου και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να αποκαλέσει τον κ. Παπαδημούλη «ψεύτη».

Μετά τις αντιδράσεις της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Παπαδημούλης επέστρεψε με νεότερη ανάρτηση και μίλησε για «καλοδεχούμενη διευκρίνιση» από το ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο υπενθύμισε ότι στην προηγούμενη Βουλή (προτείνουσα στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης) το Κίνημα Αλλαγής είχε καταψηφίσει τη σχετική πρόταση, εμποδίζοντας έτσι την συγκέντρωση των απαραίτητων 180 ψήφων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...