364
Φίλης και Παππάς συζητούν στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως καβγαδίζουν δημοσίως | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Καβγάς Φίλη – Παππά για την «παραδιοίκηση» στην ΕΡΤ

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 08:16
Φίλης και Παππάς συζητούν στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως καβγαδίζουν δημοσίως
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Καβγάς Φίλη – Παππά για την «παραδιοίκηση» στην ΕΡΤ

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 08:16

H ΕΡΤ, για την κατάσταση στην οποία άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ο Νίκος Φίλης, εκ των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μάλλον αποσυνάγωγος της ομάδας Μαξίμου, στάθηκε ως αφορμή για να εκδηλωθεί σε μια ασυνήθιστη –για τα συντροφικά δεδομένα της Κουμουνδούρου– αψιμαχία ανάμεσα στον πρώην υπουργό Παιδείας και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

«Ορισμένες κυβερνητικές επιλογές, κατά τη γνώμη μου, δημιουργούν ζητήματα. Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή» ανέφερε σε συνέντευξή του στο newpost.gr ο κ. Φίλης και έσπευσε να διευκρινίσει τι εννοεί:

«Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το “μαύρο”. Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση. Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας. Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική».

Αυτό που έκανε επί της ουσίας ο κ. Φίλης ήταν να αποδομήσει το magnum opus της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ απέναντι στα… «βοθροκάναλα». Και αυτό ενόχλησε τον πολιτικό προϊστάμενο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Νίκο Παππά.

«Ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, κρατώντας πάντως χαμηλούς τόνους για τις καταγγελίες του βουλευτή και πρώην υπουργού.

«Το μείζον είναι η επίθεση που εξαπολύει η ΝΔ», είπε από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τα όσα δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ΕΡΤ έχει κάνει βήματα στην επόμενη τεχνολογία, στον ελληνικό αθλητισμό και έχει αναβαθμιστεί το πρόγραμμα με σημαντικές σειρές», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής σημείωσε επίσης για τις δηλώσεις Φίλη ότι η «ΕΡΤ στο παρελθόν ήταν δέσμια ιδιοτελών συμφερόντων, πλήρωνε ποσά στην αμαρτωλή ΑΕΠΙ». «Κόπηκαν αυτά. Συμφέροντα δεν την άφηναν να αναπτύξει το δικό της δίκτυο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...