271
Πάνος Καμμένος και Κώστας Κατσίκης προβάρουν τις στολές εκστρατείας για τη δύσκολη συνέχεια λόγω Πρεσπών | φωτ. αρχείου

Κατσίκης: Αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας και ο Τσίπρας χάνει τη δεδηλωμένη

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2019, 12:35
Πάνος Καμμένος και Κώστας Κατσίκης προβάρουν τις στολές εκστρατείας για τη δύσκολη συνέχεια λόγω Πρεσπών
|φωτ. αρχείου

Κατσίκης: Αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας και ο Τσίπρας χάνει τη δεδηλωμένη

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2019, 12:35

Με το που αποσύρουν οι ΑΝΕΛ την εμπιστοσύνη τους (λόγω Πρεσπών) η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη και ως κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να φέρει προς ψήφιση τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του Πάνου Καμμένου, Κώστας Κατσίκης.

Αν έφθασε η ώρα να αποτρέψουμε να εισαχθεί στη Βουλή αυτό το σχέδιο συμφωνίας, ώστε να κυρωθεί ως συμφωνία,  έφθασε και η ώρα να αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας και να τερματιστεί η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM», ο κ. Κατσίκης και ξεκαθάρισε ότι ο ελάσσων κυβερνητικός εταίρος θα φύγει από την κυβέρνηση πριν καν έλθει στη Βουλή των Ελλήνων η Συμφωνία.

«Εμείς θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε», διευκρίνισε, ενώ σε ερώτηση τι θα στάση θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ αν τελικά η ΝΔ καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, διερωτήθηκε:

«Από τη στιγμή που θα φύγουμε, τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή;»

«Αν τώρα ο Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το Σκοπιανό δεν θα τη δώσουμε», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Κατσίκης. Επέμεινε όμως ότι, σε κάθε περίπτωση, οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν «εντολοδόχοι της ΝΔ».

Σε ερώτηση τέλος για το πότε εκτιμά ότι θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε πως «έχει γίνει μια συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου» και ευελπιστεί ότι θα τηρηθεί, ώστε «το θέμα αυτό να μην μας απασχολήσει μέχρι τον Μάρτιο».

Ακόμα όμως και να έρθει, πεποίθηση του κ. Κατσίκη είναι ότι δεν θα βρεθούν οι 151 βουλευτές που θα την ψηφίσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...