394
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο βήμα της Βουλής | INTIMEnews

Κατρίνης: Αυτός ο πρωθυπουργός, αυτή η κυβέρνηση δεν θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης από το ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 12:50
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο βήμα της Βουλής
|INTIMEnews

Κατρίνης: Αυτός ο πρωθυπουργός, αυτή η κυβέρνηση δεν θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης από το ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 12:50

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτός ο πρωθυπουργός, αυτή η κυβέρνηση δεν θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης από το ΠΑΣΟΚ».

Αξιοποιώντας το αίσθημα πίεσης, ανασφάλειας και αυτοσυντήρησης των βουλευτών της, η κυβέρνηση μπορεί να πάρει σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης. Εχει, όμως, απολέσει εδώ και αρκετό καιρό την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, παρατήρησε ο κ. Κατρίνης και τώρα, πρόσθεσε, στοχοποιεί όλους όσοι είναι προσηλωμένοι στην τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου και τη δημοκρατική νομιμότητα.

Η  αρχή του τέλους της θλιβερής περιόδου που ζούμε, ήταν η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη , σημείωσε και έκανε λόγο για ρυπαρό δίκτυο παρακολουθήσεων που στήθηκε και οργανώθηκε μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου και το οποίο όπως υποστήριξε, στηρίζεται και προστατεύεται μέχρι και σήμερα από την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Κατρίνης έστρεψε τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας παράδοξο να εμφανίζεται σήμερα ως τιμητής, «ιδίως -όπως είπε- από τη στιγμή που το κόμμα του “ή εμείς ή εσείς” ως κυβέρνηση, βαρύνεται με εξόχως αντιθεσμικές στάσεις, επιλογές και παρεμβάσεις που συμπυκνώνονται στον διατυπωμένο στόχο για την ανάγκη “ελέγχου των αρμών της εξουσίας”».

Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Κατρίνης, όχι μόνο δε θα συμμετάσχει σε αυτή την κακοστημένη παράσταση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα επιτρέψουμε, στο δρόμο προς τις εκλογές, οι μικροκομματικές σας σκοπιμότητες να μετατρέψουν τον πολιτικό διάλογο σε ρινγκ.

Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, η λαϊκή ετυμηγορία εμπεριέχει πάντα το μήνυμα και κυρίως τη λύση. Και δεν υπάρχει ψήφος χωρίς αξία και βαρύτητα, όπως κάποιοι χαρακτηρίζουν την ψήφο των πρώτων εκλογών, μιας και έχουν προεξοφλήσει ότι θα οδηγήσουν τη χώρα και σε δεύτερες, επεσήμανε ενόψει της κάλπης της άνοιξης

Το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται ούτε να υπηρετήσει ούτε να υποταχθεί στο αφήγημα σας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο ιδρυτής μας, δεν έσκυψε το κεφάλι και δεν συμβιβάστηκε μπροστά σε ανάλογες μεθοδεύσεις,θύμα των οποίων υπήρξε ο ίδιος με θύτες τη Δεξιά και την τότε Αριστερά, είπε ο κ. Κατρίνης και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η αναφορά του επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις Ενοπλες Δυνάμεις και η καταγγελία του περί «νοσηρού κλίματος» στις τάξεις τους.

Οι παρακολουθήσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι μόνο ένα γεγονός ανεπίτρεπτο, αλλά καταδεικνύουν και επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, ένα νοσηρό κλίμα που υπάρχει πλέον στις ΕΔ, υποστήριξε ο κ. Κατρίνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...