369
Από τη συγκλονιστική κατάθεση της προέδρου του συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής | In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καρυστιανού για Τέμπη: «Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μου είπε να πάω στην Εκκλησία να με βοηθήσει»

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2024, 21:58
Από τη συγκλονιστική κατάθεση της προέδρου του συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καρυστιανού για Τέμπη: «Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μου είπε να πάω στην Εκκλησία να με βοηθήσει»

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2024, 21:58

Τον κυνισμό με τον οποίο την αντιμετώπισε η Δικαιοσύνη όταν προσήλθε στον Αρειο Πάγο περίεγραψε σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου που ίδρυσαν συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, λίγες ημέρες μετά το δριμύ «κατηγορώ» που εξαπέλυσε η ίδια ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την πολύνεκρη τραγωδία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio984 του Ηρακλείου, η κυρία Καρυστιανού ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, πως όταν επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προκειμένου να καταθέσει στοιχεία που είχε συγκεντρώσει για το δυστύχημα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός τής είπε πως «αυτά συμβαίνουν» και τη συμβούλευσε να αναζητήσει βοήθεια στην Εκκλησία!

«Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει “Ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπτό, είναι ποινικά κολάσιμο” ή οτιδήποτε, να μου λέει “Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας”;» διερωτήθηκε.

Γενικεύοντας, κατήγγειλε αντίστοιχες συμπεριφορές και μεθοδεύσεις και από άλλους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας. «Είναι προσβλητικό, μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε χαζοί, πολιτικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες, ακόμη και κάποιοι δικαστές» σημείωσε.

Η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο δυστύχημα στα Τέμπη, είπε σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης:

«Δεν θα βάζαμε τα παιδιά μας στο τρένο αν ξέραμε το χάλι που επικρατούσε. Εγώ η ίδια προέτρεπα την αδικοχαμένη κόρη μου να χρησιμοποιεί το τρένο ως πιο ασφαλές από τα ΚΤΕΛ ή το Ι.Χ. Ολοι οι υπεύθυνοι ήξεραν αλλά ρισκάρανε με τα δικά μας παιδιά, που θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά οποιουδήποτε γονιού, αφού εμπιστευόμασταν τις δηλώσεις των αρμοδίων, πως είναι το πιο ασφαλές μέσο το τρένο. Οπως και η Hellenic Train, που μας έδειχνε την τηλεδιοίκηση της Ιταλίας. Τους πιστέψαμε. Και τον υπουργό πιστέψαμε».

Επανέλαβε, εξάλλου, ότι στον αγώνα για την απονομή δικαιοσύνης δεν είναι μόνη της: «Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειές τους. 180 τραυματίες και τις οικογένειες τους. Φανταστείτε κάθε άνθρωπο που ανέβηκε πάνω στο τρένο όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιοι πολλές φορές. Ηταν τυχεροί. Εκτέθηκαν σε κίνδυνο απώλειας της ζωής τους γιατί κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους.

»Σε αυτό το έγκλημα η απόδοση δικαιοσύνης είναι μονόδρομος» τόνισε η Μαρία Καρυστιανού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...