269
Στιγμιότυπο από το ρατσιστικό βίντεο | Twitter

Ιταλία: Σάλος με ρατσιστικό βίντεο υποψηφίου της Λέγκας εναντίον των Ρομά

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2022, 18:28
Στιγμιότυπο από το ρατσιστικό βίντεο
|Twitter

Ιταλία: Σάλος με ρατσιστικό βίντεο υποψηφίου της Λέγκας εναντίον των Ρομά

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2022, 18:28

Παγκόσμια αγανάκτηση προκαλεί βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο και καταγράφει πολιτικό της ιταλικής ακροδεξιάς Λέγκας, να αφήνει να εννοηθεί πως θα απαλλάξει τους δρόμους της Ιταλίας από τους Ρομά, εάν κερδίσει στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Αλέσιο ντι Τζούλιο, σύμβουλος της Λέγκας στη Φλωρεντία, τράβηξε βίντεο με τον εαυτό του να πλησιάζει μια γυναίκα Ρομά και μιλώντας στην κάμερα, να λέει: «Ψηφίστε τη Λέγκα στις 25 Σεπτεμβρίου και δεν θα την ξαναδείτε ποτέ αυτήν».

Η γυναίκα, μόλις την πλησίασε ο ιταλός πολιτικός και μη γνωρίζοντας περί τίνος επρόκειτο, χαιρέτησε χαρούμενα προς την κάμερα.

Στη συνέχεια, όμως και μόλις συνειδητοποίησε τι έλεγε on camera, απάντησε με περίσσιο θάρρος: «Οχι, μην το λες αυτό, εγώ δεν σε φοβάμαι».

Καταδικάζει η Κεντροαριστερά

Το ρατσιστικό παραλήρημα, το οποίο κατέβασε το Facebook, καταδίκασε και ο Ενρίκο Λέτα, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και νυν ηγέτης του Κεντροαριστερού Δημοκρατικού κόμματος. «Σε αυτή την προεκλογική αυτή εκστρατεία συμβαίνουν σοκαριστικές καταστάσεις», δήλωσε ο Λέτα, o οποίος καταδίκασε και τη συμπεριφορά της Τζόρτζιας Μελόνι, του εθνικο-συντηρητικού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, που τον περασμένο μήνα πόσταρε ένα βίντεο με μια γυναίκα από την Ουκρανία, την οποία βίαζε ένας αιτών άσυλο σε ιταλική πόλη.

Ο Ντι Τζούλιο υπεραμύνθηκε της ενέργειάς του, λέγοντας πως η σύντροφός του είναι Νιγηριανή και ότι απλώς ήθελε να αποκηρύξει «το έγκλημα της επαιτείας» από τους δρόμους της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...