• Ο Λαφαζάνης στις εσχατιές της Ρωσίας ως διεθνής παρατηρητής των εκλογών -και υμνητής του Πούτιν: Και στην ΕΣΣΔ γίνονταν εκλογές

    Τον θυμάστε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη; Εκείνον τον κορυφαίο υπουργό της πρώτης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ο Αλέξης Τσίπρας τού είχε δώσει το σημαντικό χαρτοφυλάκιο της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και εκείνος προσπαθούσε να κλείσει το ντιλ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν το 2015, ώστε η Ρωσία να τυπώσει δραχμές και να βγούμε από το ευρώ; Αυτόν που μετά την «kolotoumpa», αποχώρησε, έφτιαξε τη Λαϊκή Ενότητα (δεν πήγε καλά αυτό) και τώρα είναι επικεφαλής του ΔΗΚΕΑ (Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης) που διαλαλεί ότι η Ρωσία έχει δίκιο που εισέβαλε στην Ουκρανία;

     

    Ε, αυτός ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης προσεκλήθη επίσημα από το ρωσικό κράτος ως διεθνής παρατηρητής των εκλογών που διεξήχθησαν επί τριήμερο –προφανώς για να επιβεβαιώσει, να επικυρώσει με την ανεξάρτητη βούλα του και να πανηγυρίσει ξέφρενα τον προεξοφλημένο θρίαμβο του Πούτιν.

     

    Μάλιστα, ο 72χρονος κ. Λαφαζάνης δεν απήλαυσε τις ανέσεις και το τουριστικό ενδιαφέρον ενός ταξιδιού στη Μόσχα ή στην Αγία Πετρούπολη –τον έστειλαν στη ρωσική Απω Ανατολή, ή εκεί πιστεύει ότι πήγε.

     

    Διότι στη σχετική διθυραμβική ανάρτηση που έκανε στο Facebook για την επικράτηση του Πούτιν «που μπορεί να αλλάξει τον πλανήτη», ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι βρέθηκε στην πόλη «Πρεμ» στην Απω Ανατολη. Τέτοια πόλη δεν υπάρχει με αυτό το όνομα ούτε στην Απω Ανατολή ούτε στη λίστα με τις 300 μεγαλύτερες ρωσικές πόλεις. Υπάρχει το «Περμ», που βρίσκεται στα Ουράλια, στην καρδιά της αχανούς ρωσικής χώρας και όχι στην Απω Ανατολή.

     

    Βέβαια, ποιοι είμαστε εμείς να αμφισβητήσουμε τη ρωσική εμπειρία ενός λάτρη του ρωσισμού και του πουτινισμού, ενός βαθύ μελετητή της ρωσικής γεωγραφίας, όπως είναι ο κ. Λαφαζάνης. Απλώς μπορεί ο υπέρμετρος ενθουσιασμός του –«ο θρίαμβος Πούτιν μπορεί να γίνει θρίαμβος κατά των Ουκρανοναζί του Κιέβου και φάρος ελπίδας για το μέλλον όχι μόνο της Ρωσίας αλλά κυρίως για ένα δίκαιο και ασφαλή κόσμο με πρωταγωνιστές τους λαούς!» ανέφερε– να τον έκανε να μπερδέψει το πού βρίσκεται.

     

    Αλλωστε την Τρίτη βρέθηκε όντως στη Μόσχα και από εκεί είπε, σε ραδιοφωνική παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ, ότι και επί ΕΣΣΔ γίνονταν εκλογές.

     

  • Κουτσούμπας: Πρώτα Κούλουμα στην Καισαριανή - μετά 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν

    Μένουμε στη σφαίρα του Υπαρκτού Ελληνισμού για να πούμε ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, συνέχισε απτόητος τις δημόσιες εμφανίσεις του, δηλαδή απτόητος μετά την γκάφα με τις αναφορές του για φοιτήτριες που ψάχνουν «sugar daddies».

    Ο κ. Κουτσούμπας πήγε λοιπόν και γιόρτασε τα Κούλουμα στην Καισαριανή, όπου απήλαυσε λίγο τσίπουρο και σαρακοστιανά και χαιρέτησε τον κόσμο και μωράκια.

    Ηταν μια ευχάριστη ανάπαυλα για τον σύντροφο γραμματέα, ο οποίος θα κληθεί να πέσει ξανά στα βαθιά νερά της ιδεολογικής πάλης και της κομματικής ορθοδοξίας: την Τετάρτη, θα μιλήσει σε εκδήλωση στον Περισσό για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Βλαντίμιρ Ιλιτς Ουλιάνοφ, γνωστότερου με το καλλιτεχνικό του, Λένιν.

  • Ο Κασσελάκης ξέφυγε: Σε συνέντευξη «ψυγείο» λέει ότι η τουαλέτα στον στρατό δεν πρέπει να λέγεται «Καλλιόπη», αλλά «Κούλης»

    Οσοι απορούσαμε για το πώς θα αντέξει ο Στέφανος Κασσελάκης χωρίς δημοσιότητα τις ημέρες της παραμονής του στο στρατόπεδο της Θήβας και πώς θα αντέξει ο Γιώργος Λιάγκας, χωρίς τη βασική του απασχόληση, δηλαδή την καθημερινή και στα όρια της γελοιότητας προβολή της όποιας δραστηριότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λάβαμε την απάντησή μας την Τρίτη: ο κ. Κασσελάκης είχε αφήσει «ψυγείο», όπως λέγεται στη δημοσιογραφική αργκό, μια συνέντευξη στον κ. Λιάγκα, η οποία δόθηκε πριν μπει στο στρατόπεδο την περασμένη Παρασκευή.

     

    Και σε αυτή τη συνέντευξη, που προβλήθηκε στον ANT1 και στην εκπομπή «Το πρωινό», ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος περνιέται ως επικοινωνιακό –και για κάποιους, πολιτικό– φαινόμενο είπε όχι απλώς μία ακόμα μπαρούφα, αλλά κάτι που αγγίζει τα όρια της πολιτικής φαιδρότητας:

     

    Ερωτηθείς αν θα δεχθεί ως «αγγαρεία» να καθαρίσει την «Καλλιόπη» –όπως λεγόταν παλιά, στη στρατιωτική αργκό, η τουαλέτα– ο κ. Κασσελάκης είπε το εξής: «Υπάρχει και ένα σεξιστικό θέμα εδώ. Πρέπει να αλλάξει όνομα η “Καλλιόπη”. Να λέγεται “Καλλιόπος” ή “Κούλης” ξέρω ‘γω».

     

  • Ο Δουδωνής διόρθωσε την Κεχαγιά για τους φορολογικούς παραδείσους στις ΗΠΑ

    Βέβαια, δεν είναι μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης που λέει μια κουβέντα –για να το θέσουμε διακριτικά– παραπάνω. Την Κυριακή, η πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, αποφάσισε να γράψει ένα μεγάλο tweet για να υπερασπιστεί τον πρόεδρό της στο θέμα που έχει ενσκήψει με την εταιρεία που είχε και το δάνειο προς το κόμμα. Επιτέθηκε με αυτό το σημείωμά της όχι μόνο στη ΝΔ, που «χρωστάει 500.000.000 ευρώ», αλλά και στον Νίκο Ανδρουλάκη επειδή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ… τόλμησε να ρωτήσει για τα γκρίζα οικονομικά του κ. Κασσελάκη.

     

    Και έγραψε το εξής για τον κ. Ανδρουλάκη: «Επειδή δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, πόσο μάλλον σε αγγλόφωνο περιβάλλον, ας του εξηγήσει κάποιος ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν φορολογικούς παραδείσους».

     

    Λίγο μετά όμως, βγήκε ο Παναγιώτης Δουδωνής, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και έβαλε την κυρία Κεχαγιά στη θέση της, ενημερώνοντάς την ότι στις ΗΠΑ υπάρχει το Ντέλαγουερ, όπου όλοι οι υπερπλούσιοι που θέλουν να φοροαποφύγουν, κρύβουν εκεί τα λεφτά τους.

    Μετά, επειδή το θέμα με τον λαβύρινθο των εταιρειών του κ. Κασσελάκη επιμένει και καθώς τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά ζητούν από τον κ. Κασσελάκη να καταθέσει «τώρα» το «πόθεν έσχες» και όχι το καλοκαίρι, η κυρία Κεχαγιά βγήκε στο Action24 και είπε το εξής: «Ξέρω και μπορώ να σας το βεβαιώσω γιατί το άκουσα από το στόμα του ότι δεν έχει πλέον μετοχές σε καμία εταιρεία, το πότε έγινε η μεταβίβαση δεν το γνωρίζω». Μα εκεί όμως είναι το θέμα: πότε έγινε η μεταβίβαση

  • Ο Ζαγοράκης έδωσε τα χέρια με τον Ανδρουλάκη

    Το μεταγραφικό σίριαλ της σεζόν φαίνεται ότι τελείωσε — με νίκη, μια κάποια νίκη τέλος πάντων, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο οποίο «έκλεισε» ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την Ευρωβουλή.

     

    Οk, χρησιμοποιούμε όρους αθλητικού ρεπορτάζ για ένα πολιτικό θέμα, αλλά εδώ πάντα το ποδόσφαιρο είχε να παίξει τον βασικό ρόλο.

     

    Στο Euro του 2004 ο κ. Ζαγοράκης ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης. Εδώ που τα λέμε, μόνο εκείνο το πέρασμα της μπάλας πάνω από τον Λιζαραζού στον προημιτελικό με τη Γαλλία, θα έφτανε για να του εξασφαλίσει το βραβείο.

     

    Στη συνέχεια, ο κ. Ζαγοράκης, αξιοποίησε την επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος με μία ωραιότατη μεταγραφή στη Μπολόνια, αλλά του έμεινε κεφάλαιο και για την πολιτική. Εκανε δύο θητείες στην Ευρωβουλή με τη ΝΔ. Ηθελε και τρίτη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αρνήθηκε —εδώ που τα λέμε, η ευρωομάδα της ΝΔ δεν έσκισε κιόλας αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια, αν δούμε πόσο άφησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να αλωνίζει, ακόμα και τώρα που είναι υπό διάλυση, ενώ ο κ. Ζαγοράκης είχε και στο ενεργητικό του και μια διαγραφή λόγω εκείνης της υπόθεσης με τον ΠΑΟΚ το 2020 και την κριτική του στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

     

    Με αυτά και με τα άλλα ο κ. Ζαγοράκης δηλώνει τώρα ότι ο κύκλος του με τη ΝΔ έκλεισε. Ανοίγει όμως καινούργιος. Με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης του έκανε την κρούση, ο κ. Ζαγοράκης συμφώνησε, έδωσαν τα χέρια και τα τυπικά θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες…




text
  • Αληθεύει ότι ο Βελόπουλος θα κάνει αναπαράσταση της σταύρωσης;


    27 Απριλίου 2024, 12:57