• Οι νέοι «πρώην Πασόκοι» που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης για την κυβέρνηση

    Από το καλοκαίρι του 2019, όταν πρωτοσχημάτισε κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει το σαφές στίγμα του ότι θα επιλέγει και από την Κεντροαριστερά –έβαλε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ακόμα και ο Ακης Σκέρτσος θεωρείται «προϊόν» ΠΑΣΟΚ.

     

    Αυτή η συνταγή δεν τελείωσε, ούτε ξέμεινε από υλικό. Ο κ. Μητσοτάκης έχει νέους «πρώην Πασόκους» στο στόχαστρο και μάλιστα με ορισμένους από αυτούς είχε συνεργαστεί στενά την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (2012-2015).

     

    Εγραψε συγκεκριμένα το «Θεωρείο» στην «Καθημερινή της Κυριακής»:

     

    «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη επανέλαβε πως στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, αλλά ταυτόχρονα “αυτοδύναμη κυβέρνηση” δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην “μια κυβέρνηση η οποία αποτελείται αποκλειστικά από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας”, είπε. Το ερώτημα είναι σαφές λοιπόν; Υπάρχουν συγκεκριμένα στελέχη από άλλους χώρους που βρίσκονται στο στόχαστρο της Ν.Δ.; Η απάντηση είναι ναι. Και οι πληροφορίες μου λένε πως στην κυβέρνηση εκτιμούν πολύ τον Γιάννη Μανιάτη, την Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη».

  • Ο Κωνσταντινόπουλος έβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα στη θέση τους για το σύμφωνο συμβίωσης

    Η ιδιαίτερα προβεβλημένη και σκηνοθετικά προσεγμένη συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Καπουτζίδη το περασμένο Σάββατο στο περιθώριο του Athens Pride για τις αλλαγές που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση στο σύμφωνο συμβίωσης και την ταυτότητα φύλου και ιδίως η φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως «όσα περάσαμε όσο ήμασταν κυβέρνηση τα περάσαμε μόνοι μας» προκάλεσε ευλόγως την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

     

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, υπενθύμισε πως ο λόγος που οι αλλαγές πέρασαν ήταν οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, καθώς οι ΑΝΕΛ δεν είχαν ψηφίσει.

     

    Και έπειτα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στη Βουλή τη Δευτέρα, το είπε πιο αναλυτικά, βάζοντας τους Συριζαίους και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα –και φυσικά και τη ΝΔ– στη θέση τους:

     

    «Υπάρχει», είπε, «ένα σοβαρό θέμα παραχάραξης της ιστορίας από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης και την προστασία των δικαιωμάτων. Το 2013, κατά τη διάρκεια συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης, στην οποία ήμουν εισηγητής. Η Νέα Δημοκρατία τότε την απέρριψε. Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στην ολομέλεια. Όμως, ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε αλλαγές στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές των ΑΝΕΛ να το ψηφίσουν. Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και πάλι το καταψήφισαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δημιούργησε έναν λειψό νόμο εξαιτίας των ακροδεξιών συνέταιρών του, των ΑΝΕΛ. Σήμερα ρωτά εμάς αν θα ψηφίσουμε την πρόταση νόμου που κατέθεσε. Αυτό είναι ειρωνεία.

     

    »Πρέπει να θυμόμαστε ότι νυν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, που το 2015 ήταν βουλευτής των ΑΝΕΛ, καταψήφισε το τότε σχέδιο νόμου λέγοντας ότι “σέβεται τα ήθη και τα έθιμα”. Αυτό είναι ντροπή. Δείτε τα πρακτικά των συνεδριάσεων για να καταλάβετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον νόμο προκειμένου να τον ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ και η Νέα Δημοκρατία.

     

    »Ο τρόπος που στήνεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση ευνοεί την παραχάραξη, αλλά δεν θα σας αφήσουμε. Δεν μπορείτε να αλλάξετε την πραγματικότητα. Ο νυν βουλευτής σας, Βασίλης Κόκκαλης, έλεγε ότι το άρθρο 12 του τότε νόμου ήταν αντισυνταγματικό και ότι με την εφαρμογή του δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί το έθνος – κράτος. Αυτός είναι βουλευτής του κόμματός σας σήμερα. Όταν έχετε τέτοιους βουλευτές και τέτοιο παρελθόν δεν μπορείτε να καρπώνεστε υποκριτικά την προοδευτική ατζέντα λες και είμαστε αμνήμονες. Προοδευτική ατζέντα εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ με τον πολιτικό γάμο και την συνέχισε με πολλές πολιτικές τομές, όπως η πρόταση για το σύμφωνο συμβίωσης. Πρέπει να γνωρίζετε ότι στην επόμενη φάση, δε θα παίξετε άλλο με όρους τηλεμαχίας. Οι προοδευτικές πολιτικές έχουν το όνομα του ΠΑΣΟΚ».

  • Για την Ημέρα του Πατέρα ο Αδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε την Ευγενία Μανωλίδου που «του» γέννησε τους γιους του

    Υπάρχουν πολλοί –και αρκούντως αυτοαναφορικοί– τρόποι να εορτάσεις τη γιορτή του πατέρα. Αλλοι έβγαλαν σέλφι με τα παιδιά τους, άλλοι, ίσως πιο τυχεροί, είδαν τις συζύγους τους να τους φωτογραφίζουν με τα παιδιά τους, άλλοι ανήρτησαν κάτι έξυπνο, πνευματώδες ή και συγκινητικό. Ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, είναι μια κατηγορία από μόνος του:

    Στη σχετική ανάρτησή του στο Twitter την Κυριακή, για τη Γιορτή του Πατέρα, ο κ. Γεωργιάδης, αφού ποστάρισε τους δυο γιους του, ευχαρίστησε τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου που… τούς του γέννησε…




text
  • Αν καταλαβαίνουμε σωστά τον Βελόπουλο, πρέπει να μπουκάρουμε σε Αλβανία, Β. Μακεδονία και να αρχίσουμε στις καρπαζιές τον Ερντογάν


    14 Μαΐου 2024, 22:01