• Επικοινωνιακή εξόρμηση του Πρωθυπουργού στην Ικαρία - δεν πήγε καλά αυτό

    Κανονικά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία θα ήταν μια καλή ευκαιρία για πολύ καλή επικοινωνία: ο Πρωθυπουργός στα ακριτικά νησιά, επιθεωρώντας το πρόγραμμα του εμβολιασμού που σε ορισμένες περιπτώσεις, σε νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων, όπως είναι οι Φούρνοι για παράδειγμα, είναι καθολικός, δημιουργώντας μια επιδημιολογικά ασφαλή «bubble».

     

    Σωστή η εθνική στρατηγική, καλό και το timing σε όρους πολιτικής επικοινωνίας: μια ανάσα με τους πολίτες λίγο προτού ο κ. Μητσοτάκης πιάσει πάλι το νήμα της υψηλής πολιτικής με τα κρίσιμα ταξίδια σε Κύπρο και Ισραήλ.

     

    Δεν πήγε καλά αυτό.

     

    Αντί να συζητάμε τα των εμβολιασμών, από το βράδυ του Σαββάτου συζητείται η  εικόνα και το βίντεο από γεύμα σε βεράντα σπιτιού στην Ικαρία, με πολλούς προσκεκλημένους, μεταξύ αυτών τον κ. Μητσοτάκη και συνεργάτες του.

     

    Η εικόνα του Πρωθυπουργού σε τραπέζωμα με πολύ κόσμο και ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας βρίσκεται σε lockdown, απαγορεύονται τέτοιες μαζώξεις και η κυκλοφορία από το απόγευμα, προκάλεσε αναπόφευκτα αίσθηση και βεβαίως την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

     

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε οργίλη ανακοίνωση, διαμαρτυρήθηκε ακόμα και για την κάλυψη του θέματος από την ΕΡΤ, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος πλειοδότησε στον οξύ αντιπολιτευτικό λόγο, λέγοντας για τον Πρωθυπουργό ότι «ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο».

     

    Το Κίνημα Αλλαγής, δια του γραμματέα Επικοινωνίας, Παναγιώτη Βλάχου, συνέδεσε το τραπέζωμα στην Ικαρία με την πολυσυζητημένη ποδηλατάδα με τις φωτογραφίες στην Πάρνηθα τον περασμένο Νοέμβριο, για την οποία είχε ήδη απολογηθεί ο κ. Μητσοτάκης (εδώ).

    Το σπίτι στο οποίο γευμάτισε ο Πρωθυπουργός ανήκει στον βουλευτή Σάμου της ΝΔ Χριστόδουλο Στεφανάδη. Στη βεράντα φαίνονται αρκετά άτομα, σε διαφορετικά τραπέζια, όπως και κάποιοι που παραμένουν όρθιοι.

     

    Ο κ. Στεφανάδης μιλώντας στο ethnos.gr, επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο σπίτι του και επέμεινε ότι «είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα», αναφέροντας ότι «στο ένα τραπέζι κάθισαν επτά άτομα και στο άλλο τέσσερα». Δεν τα λες και λίγα.

     

    Αργότερα και όταν δημοσιεύτηκε και άλλη μία φωτογραφία με τον πολύ κόσμο κάτω από το σπίτι, ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ εξέδωσε και ανακοίνωση:

     

    «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στον χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι.

     

    »Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

     

    Όντως λυπηρό, να σχετικοποιείται με αυτόν τον τρόπο το τι ισχύει και τι δεν ισχύει, το για ποιους ισχύσει και για ποιους δεν ισχύει, το τι είναι και τι δεν είναι ατομική ευθύνη.

     

    Λυπηρό επίσης το κιτσάτο πανωσήκωμα στην οικία του βουλευτή —σήμα κατατεθέν της άναρχης οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, ακόμα και σε ένα από τα πιο ωραία νησιά του Αιγαίου.

  • Τέσσερις μήνες χωρίς κεντροαριστερή βαβούρα

    Για όσους είχαν ανησυχία, η κεντροαριστερή βαβούρα θα κάνει διακοπές τουλάχιστον ως το καλοκαίρι. Αυτό συμφώνησαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής όλοι οι εμπλεκόμενοι, δηλαδή και ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Ανδρουλάκης και βεβαίως η Φώφη Γεννηματά.

     

    Ωστόσο, αυτή η νηνεμία, δεν προβλέπεται να κρατήσει και πολύ. Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε ζήτημα εκλογών το 2021, ενώ η κυρία Γεννηματά και οι συν αυτή το σπρώχνουν προς το 2022 και βλέπουμε.

     

    Έγραψε ο Δημήτρης Χόνδρος στο ρεπορτάζ του:

     

    Η διαφοροποίηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Νίκο Ανδρουλάκη, που έβαλε στο τραπέζι δύο ζητήματα. Το πρώτο αφορά το χρονοδιάγραμμα εκλογής. Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε «να μην τροφοδοτούμε την εσωστρέφεια», τονίζοντας ότι «δεν χρειάζονται διαδικαστικές αντιπαραθέσεις». Ωστόσο, η τοποθέτησή του έστειλε το μήνυμα ότι οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν τον Νοέμβριο του 2021. Φρόντισε να το ξεκαθαρίσει, στη δική του τοποθέτηση, ο στενός του συνεργάτης Ανδρέας Σπυρόπουλος, που ζήτησε η ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα καθορίσει τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα εκλογής αρχηγού να γίνει τον Ιούνιο και όχι τον Σεπτέμβριο.

     

    Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο κ. Ανδρουλάκης είναι αυτό που αφορά το εκλογικό σώμα που θα πάρει μέρος στη διαδικασία. Και αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια φημολογία, στην οποία πάντως δεν εμπλέκεται η Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με τη αυτή, η εκλογή δεν θα είναι ανοιχτή, όπως συνέβη και στις προηγούμενες διαδικασίες, αλλά θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο στελεχών του κόμματος.

    Αυτό σημαίνει ότι, αφού τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής δεν ξεπερνούν τις 120 χιλιάδες, η διαδικασία δεν θα έχει κάτι από τη λάμψη του 2017, όταν πάνω από 210.000 πολίτες προσήλθαν στην ιδρυτική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής, θέλοντας να δώσουν στη δημοκρατική παράταξη μια ευκαιρία επανεκκίνησης, που όμως χάθηκε ανάμεσα στις προσωπικές στρατηγικές και στην ατολμία λήψης αποφάσεων, την οποία επέβαλε η διατήρηση των ισορροπιών ανάμεσα στους πολιτικούς φορείς που συμμετείχαν στο εγχείρημα. «Οπως το 2017» είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Ανδρουλάκης και μεταφράζεται ως εξής: Ανοιχτή διαδικασία, την οποία θα εγγυηθεί μια επιτροπή που θα έχει επικεφαλής  ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος.

     

    Με δεδομένο ότι έχουμε Φεβρουάριο και κάποια πράγματα θα πρέπει να έχουν αποφασιστεί και δρομολογηθεί τον Ιούνιο, μιλάμε για σκάρτους τέσσερις μήνες ηρεμίας.

  • Ο Πάνος Καμμένος αναρτά στο Twitter φωτογραφία με το παιδί του στα χακί

    Ο Πάνος Καμμένος επέστρεψε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Για καλό λόγο. Ο πρώην υπουργός Άμυνας ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία με τον γιο του, Νικόλα, ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στους καταδρομείς.

     

    Ο κ. Καμμένος, απόμαχος πια της πολιτικής αφού το πείραμα των Ανεξ. Ελλήνων ολοκλήρωσε τον σκοπό του, έδωσε μια κάπως υπαρξιακή χροιά στην ανάρτηση, γράφοντας:

     

    Καλός πολίτης, να ευχηθούμε.

     

    Το μόνο κακό είναι ότι ο συνδυασμός του Twitter και του παιδιού του κ. Καμμένου δημιουργεί ακόμα και σήμερα κάποιους κακούς συνειρμούς με εκείνη την περιβόητη γραβάτα.




text
  • Ο Στέφανος δεν θα καλέσει τον Μητσοτάκη στον γάμο του. Καθόλου, μα καθόλου χιούμορ


    23 Απριλίου 2024, 22:17