• Συζήτηση στο Υπουργικό για την... Aston Martin

    Η ιστορία είναι γνωστή. Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Νικόλαος Μακρόπουλος –επιτυχημένη επιλογή του Κώστα Μπακογιάννη δίχως άλλο– θεώρησε πρέπον μέρες που ‘ναι, να μας ενημερώσει μέσω Facebook πόσο τον θλίβει η πόλη που έχει κληθεί να υπηρετήσει και πόσο νοσταλγεί το σπίτι του στο Μπάντεν Μπάντεν και τις βόλτες του με την Aston Martin στον υπέροχο Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας.

     

    Ο κ. Μακρόπουλος έγινε πολύ λογικά θέμα στο Facebook (βλέπε και προηγούμενη Βαβέλ εδώ) και έτσι στην τηλε-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα προχώρησε σε διευκρινίσεις.

     

    Πήρε τον λόγο και είπε ότι το σπίτι στη Γερμανία είναι στον τόπο καταγωγής της γυναίκας του, η οποία είναι Γερμανίδα, ενώ για την Aston Martin είπε ότι έχει αγοράσει το αυτοκίνητο πριν από 40 χρόνια.

     

    Διαβεβαίωσε δε τους συναδέλφους του στον Δήμο ότι δεν είχε ως στόχο να προκαλέσει και μόλις αντιλήφθηκε ότι η ανάρτηση δεν έγινε στο προσωπικό του προφίλ αλλά στο επαγγελματικό του, τη διέγραψε αμέσως.

     

    Ανεξάρτητα με τις προθέσεις και τα άλλα ιδιοσυγκρασιακά του κ. Μακρόπουλου το πρόβλημα είναι ότι η Aston Martin έγινε θέμα παντού, ακόμα και στην τηλε-συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου καθώς υπήρξε αναφορά, χιουμοριστική βεβαίως-βεβαίως, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

     

    Εγραψε ο Σταύρος Παπαντωνίου στη στήλη του «Θεωρείο» στην «Καθημερινή»:

     

    «Το θέμα που έκανε όλη την Ελλάδα να γελάσει –αναφέρομαι στη νοσταλγία του αντιδημάρχου Αθηναίων στο Μπάντεν Μπάντεν και στην Aston Martin– έφτασε μέχρι το υπουργικό συβούλιο. Η Λίνα Μενδώνη αναφερόταν στα ευρήματα του Τατοΐου και τα βασιλικά αυτοκίνητα και εκεί παρενέβη ο Μητσοτάκης με χιούμορ και είπε: “Είναι κανένα Aston Martin; και όπως είναι φυσικό άπαντες γέλασαν».

     

    Τουλάχιστον ο κ. Μακρόπουλος έχει την αμφίβολη τιμή ότι σε αυτές τις δύσκολες για την κυβέρνηση στιγμές, έδωσε μια ευκαιρία στους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό να ευθυμήσουν.

     

  • H απολογία της Αλεξίας Εβερτ για τις «κατσαρίδες» και τα «τρωκτικά»

    Μια που πιάσαμε τις αναρτήσεις στο Facebook των στελεχών της παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη, να πούμε ότι στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα πήρε τον λόγο και η πρώην αντιδήμαρχος Αλεξία Εβερτ, η οποία ως γνωστόν αποπέμφθηκε για το περιβόητο σχόλιο περί «κατσαρίδων» και «τρωκτικών» στο δρώμενο του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

     

    Η κυρία Εβερτ, η οποία μετά την καρατόμησή της από τον δήμαρχο είχε πει ότι θα παραιτηθεί και από δημοτική σύμβουλος αλλά προφανώς επείσθη να παραμείνει στη θέση της, παραδέχθηκε ότι η ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ήταν αρκετά καυστική, ίσως υπέρ του δέοντος», επαναλαμβάνοντας ότι δεν αφορούσε κάποιο κόμμα, αλλά ήταν «απόρροια θυμού και στενοχώριας μ’ αφορμή την παραβίαση ενός νόμου που θέλει να μας προστατέψει από την πανδημία». Και διερωτήθηκε αν όσοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις θεώρησαν «επαναστατική» την πράξη τους.

     

    Με λίγα λόγια, συγγνώμη δεν ζήτησε η κυρία Εβερτ, ασχέτως αν έτσι το μετέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Της το επεσήμαναν από τη «Λαική Συσπείρωση» (ΚΚΕ). Ο Στέλιος Λάμπρου, απευθυνόμενος στην κυρία Εβερτ, της είπε «λίγη ταπεινότητα και ντροπή δεν βλάπτει». Ενώ ο Χάρης Βουρδουμπάς παρατήρησε ότι με την τοποθέτησή της «δείχνει δεν έχει μετανιώσει».

  • Η εξόρμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα και τα «πούρα στο κότερο» του Αλέξη Τσίπρα

    Δεν είναι να βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το γραφείο του ή από συσκέψεις, θα ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι υπεραναλυτικών καυστικών σχολίων, επικρίσεων και trends στο Twitter – για να ακολουθήσουν έπειτα οι πολιτικοί που πιάνουν το μικροσκόπιο και αρχίζουν τις κατάρες.

     

    Να νομίζουν ότι έτσι γίνεται η αποτελεσματική αντιπολίτευση; Ισως –κάθε χώρα, άλλωστε, έχει την αντιπολίτευση που της αξίζει. Αλλά από την άλλη, ο Πρωθυπουργός δεν φαίνεται ούτε να κάμπτεται, αλλά ούτε και να τους χαλάει το χατίρι, προσφέροντας διάφορες στιγμές μικροπολιτικής ανθολογίας.

     

    Τη μία λοιπόν ήταν η Κατερίνα Νοτοπούλου που σχολίαζε ένα τσουρέκι από τον «Τερκενλή» στην πληττόμενη από τον κορονοϊό Θεσσαλονίκη κατά τη σαββατιάτικη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη (βλέπε άλλη Βαβέλ εδώ). Τώρα είναι μια κυριακάτικη εξόρμηση του Πρωθυπουργού στην Πάρνηθα, όπου ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε, χωρίς μάσκα, με άλλους δικυκλιστές –όπως φαίνεται από την φωτογραφία ο ίδιος έκανε ποδήλατο, ενώ οι υπόλοιποι της πόζας ήταν ριψοκίνδυνοι μηχανόβιοι.

     

    Σε αυτήν την περίπτωση δεν αντέδρασε άμεσα ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ –αν θεωρούμε την κυρία Νοτοπούλου τέτοια– αλλά τον κ. Μητσοτάκη περιέλαβε πρώτο το γνωστό σύστημα «Documento», «Αυγή» κλπ, για να ακολουθήσει με μια κάποια χρονοκαθυστέρηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου, Νάσος Ηλιόπουλος.

     

    Για να είμαστε… δίκαιοι τα πιο άμεσα αντανακλαστικά τα επέδειξε το ΜέΡΑ25. Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, Μιχάλης Κριθαρίδης, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έκανε «εξόρμηση στη φύση χωρίς να τηρεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας».

     

    «Πού ακριβώς πήγε η ατομική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος καιρό τώρα κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες;» προσέθεσε ο κ. Κριθαρίδης.

     

    Ακολούθησε μετά ο κ. Ηλιόπουλος καταλογίζοντας στον κ. Μητσοτάκη «αλαζονεία, έλλειψη ενσυναίσθησης και εγκληματική ιδεοληψία», σε συνέχεια της επιλογής του «να σπάσει το lockdown και φωτογραφηθεί χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες».

     

    Την επίμαχη εξόρμηση του Πρωθυπουργού είχε επιβεβαιώσει ώρες νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επικαλούμενος το πόσο ανθρώπινος είναι ο κ. Μητσοτάκης, ενώ βρήκε και την ευκαιρία να υπενθυμίσει τα… ανθρώπινα «πούρα στο κότερο» του Αλέξη Τσίπρα, μετά την τραγωδία στο Μάτι.

     

    Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στον Αρη Πορτοσάλτε το πρωί της Τρίτης, ο κ. Πέτσας διερωτήθηκε αν ο Πρωθυπουργός κατηγορείται «γιατί είναι ανθρώπινος» και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί με κάποιον.

     

    «Ο κ. Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα και ο Μητσοτάκης στην Πάρνηθα και παίρνει ένα τσουρέκι», σχολίασε για να προσθέσει με νόημα: «Το τι διάσταση θέλει να δώσει μια απελπισμένη αντιπολίτευση είναι άλλο»…

  • Ποιες εκλογές στο ΚΙΝΑΛ; Καλό... 2022!

    Για τους λάτρεις της κεντροαριστερής βαβούρας και μετά τις νέες ανακοινώσεις για υποψήφιους αρχηγούς (βλέπε προηγούμενη Βαβέλ εδώ), η είδηση της ημέρας είναι ότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, γραμματέας της ΚΟ και φαν της Φώφης Γεννηματά, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

     

    Δεν τον ενδιαφέρουν όχι ως ενδεχόμενο υποψήφιο, αλλά επειδή όπως είπε αυτές θα γίνουν το πρώτο τρίμηνο του 2022! Ετσι είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6».

     

    Βέβαια οι τελευταίες εκλογές είχαν γίνει Νοέμβριο του 2017, αλλά ο κ. Κεγκέρογλου εξήγησε ότι τα περί τετραετίας λίγη σημασία έχουν καθώς το ιδρυτικό συνέδριο του ΚΙΝΑΛ είχε γίνει την άνοιξη του 2018 και άλλα τέτοια περίπλοκα διαδικαστικά. Με αυτά και με αυτά προβλέπεται νέος γύρος γκρίνιας, από όσους αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ότι η κυρία Γεννηματά θα είναι πρόεδρος επί πέντε χρόνια χωρίς να έχει μεσολαβήσει ψηφοφορία.

  • Ο Τζιτζικώστας «ξέχασε» τον Αγιο Δημήτριο για την έκρηξη του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

    O Απόστολος Τζιτζικώστας πήρε τη θέση του ανάμεσα στους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο (τους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ) και άρχισε να περιγράφει τι γίνεται και τι πρέπει να γίνει στη Θεσσαλονίκη με την επιδημία του κορονοϊού.

     

    Προσπέρασε τις δικές του ευθύνες για το πώς η κατάσταση –όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Πιερία, τη Χαλκιδική, τις Σέρρες– ξέφυγε και μετράμε εκατοντάδες νεκρούς και είπε ότι τα μέτρα θα πρέπει τώρα να είναι σκληρά και βεβαίως να ισχύουν για την Ελλάδα, όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα –δεν είπε για το κράτος της Αθήνας που αδικεί τον ΠΑΟΚ και την πόλη, ίσως το ξέχασε.

     

    Μετά απαρρίθμησε τους λόγους που, κατά τον ίδιο, εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα στην Περιφέρειά του: ήταν, είπε, πρώτον οι 40.000 φοιτητές που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Οκτωβρίου, δεύτερον οι εργάτες γης που μπήκαν ανεξέλεγκτα στη χώρα χωρίς να τους γίνουν επαρκή τεστ και τρίτον ο καιρός.

     

    Σωστά. Προφανώς το ότι έγινε χαμός το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου στην εστίαση και υπήρξε απίστευτος συνωστισμός χριστεπώνυμου πλήθους και αμάσκωτου κλήρου στις τελετουργίες δεν έφταιξε σε τίποτα…

     

    «Γιατί οι καλοί δεξιοί πολιτικοί πάντα θέλουν να βουτήξουν στην κολυμβήθρα της ψηφοθηρίας» έγραψε ο «Προσωπάρχης» των «Νέων». Αδικο έχει;




text
  • Ορκίστηκε στρατιώτης ο Στέφανος (Χρόνια πολλά!) και πλέον αισθανόμαστε πιο ασφαλείς


    29 Μαρτίου 2024, 13:14