258
Η Εϊβριλ Χέινς σε παλιότερη ενημέρωση των δημοσιογράφων | Saul Loeb/Pool via REUTERS

ΗΠΑ: Τώρα πια δεν κρύβουν από τον Πούτιν τις ήττες των Ρώσων

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 14:36
Η Εϊβριλ Χέινς σε παλιότερη ενημέρωση των δημοσιογράφων
|Saul Loeb/Pool via REUTERS

ΗΠΑ: Τώρα πια δεν κρύβουν από τον Πούτιν τις ήττες των Ρώσων

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 14:36

Τις πρώτες εβδομάδες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, είχε γίνει ήδη φανερό ότι κάθε άλλο παρά «περίπατο» θα έκαναν οι Ρώσοι, οι οποίοι ήταν ελλιπώς προετοιμασμένοι για να πραγματοποιήσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Προς έκπληξή τους, οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών διαπίστωσαν ότι ο ρώσος πρόεδρος δεν φαινόταν να γνωρίζει πόσο άσχημα εξελισσόταν η κατάσταση για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διότι κανείς στο στενό του περιβάλλον δεν τολμούσε να του πει την αλήθεια.

Πλέον όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει, σύμφωνα με την Εϊβριλ Χέινς, επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που μίλησε το Σάββατο σε συνέδριο για θέματα άμυνας στην Καλιφόρνια.

Καθώς ο πόλεμος κρατά πολύ περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις του Κρεμλίνου και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί σημαντικές ήττες αναγκαζόμενες να αποχωρήσουν από ουκρανικά εδάφη που είχαν καταλάβει, όπως το Χάρκοβο, τη Χερσώνα και τμήματα του Ντονμπάς, ο Πούτιν είναι σαφώς καλύτερα πληροφορημένος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στρατός του, είπε η Χέινς.

«Δεν είμαστε όμως ακόμα σίγουροι αν έχει επίγνωση της πλήρους εικόνας αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε η ίδια.

Καθώς οι δύο πλευρές εισέρχονται στον δεύτερο χειμώνα της πολεμικής σύγκρουσης, η Χέινς είπε ότι αναμένεται να συνεχιστεί μεν αλλά με μειωμένη ένταση, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα έχουν ακόμα καλύτερη τύχη τους επόμενους μήνες.

«Οι περισσότερες μάχες αυτή την περίοδο διεξάγονται γύρω από το Μπαχμούτ στην περιοχή του Ντονέτσκ», δήλωσε.

Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι οι δύο πλευρές θα ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους για μία πιθανή ουκρανική αντεπίθεση την άνοιξη, για την οποία η Χέινς δήλωσε «αισιόδοξη»..

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο πάντως, ο ρώσος πρόεδρος «κάποια στιγμή» προτίθεται να επισκεφτεί το Ντονμπάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...