550
| REUTERS/ CreativeProtagon

ΗΠΑ: Τι συμβαίνει εκεί πάνω με τα μυστηριώδη αντικείμενα;

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2023, 13:11
|REUTERS/ CreativeProtagon

ΗΠΑ: Τι συμβαίνει εκεί πάνω με τα μυστηριώδη αντικείμενα;

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2023, 13:11

Είναι σίγουρα εκεί ψηλά… Πρόκειται όμως για εισβολή αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων στη Βόρεια Αμερική; Τι ακριβώς συμβαίνει; Οι New York Times ασχολήθηκαν με το περίεργο, ομολογουμένως, γεγονός των τριών εμφανίσεων και των ισάριθμων καταρρίψεων αυτών των συσκευών από αμερικανικούς πυραύλους, εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος. Και όλα αυτά, υπενθυμίζεται, αμέσως μετά την υπόθεση του επίσης καταρριφθέντος κινεζικού «μπαλονιού».

Το τελευταίο ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο και καταρρίφθηκε πάνω από τη λίμνη Χιούρον μόλις οι στρατιωτικοί είχαν την οπτική επιβεβαίωση που γύρευαν. Οι ΝΥΤ έγραψαν ότι τα ερωτήματα είναι δύο: α) τι είδους ήταν τα καταρριφθέντα αντικείμενα και β) γιατί εμφανίζονται στις ΗΠΑ;

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες απαντήσεις στο πρώτο ερώτημα, αφού οι αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν γνωρίζουν τι ήταν, ποιος ήταν ο σκοπός τους και, φυσικά, ποιος τα έστειλε. Στο δεύτερο ερώτημα επίσης δεν υπάρχει απάντηση, αν και μπορεί να λεχθεί ότι μετά την υπόθεση του κινεζικού κατασκοπευτικού «μπαλονιού», οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επαγρυπνούν.

Μετά τη διέλευση του «μπαλονιού», η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Αμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) προσάρμοσε το σύστημα ραντάρ για να το κάνει πιο ευαίσθητο. Ως αποτέλεσμα της μετατροπής αυτής, ο αριθμός των αντικειμένων που εντόπισαν τα μηχανήματά της αυξήθηκε απότομα. Με άλλα λόγια, η NORAD καταγράφει περισσότερες εισβολές επειδή η ίδια τις αναζητεί από τις 4 Φεβρουαρίου και έπειτα, όταν έγινε η κατάρριψη του «μπαλονιού».

Πηγές του Πενταγώνου είπαν ότι ο εναέριος χώρος ερευνάται πλέον πολύ σχολαστικά και ότι ακόμη δεν έχουν απορριφθεί οι εικασίες περί πλήθους τέτοιων αντικειμένων στον ουρανό. Επίσης, ορισμένοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι τα αντικείμενα αυτά προέρχονται από την Κίνα ή από κάποια άλλη δύναμη και ότι σκοπό έχουν να τεστάρουν τα αμερικανικά ανακλαστικά  μετά το «μπαλόνι».

Οι ΝΥΤ κατέγραψαν και το ερώτημα που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Αμερικανούς: Γιατί τα τρία τελευταία αντικείμενα καταρρίφθηκαν πιο γρήγορα από ό,τι το «μπαλόνι»; Η λογική εξήγηση είναι ότι το «μπαλόνι» πετούσε πολύ ψηλά και δεν αποτελούσε κίνδυνο για τις πτήσεις, ενώ τα υπόλοιπα τρία πετούσαν χαμηλότερα και ίσως συνιστούσαν απειλή για τα πολιτικά αεροσκάφη.

Στο ερώτημα «σε τι διαφέρουν τα αντικείμενα από το ‘‘μπαλόνι’’», οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ περιορίζονται να δηλώσουν ότι τα τρία αντικείμενα ήταν πολύ μικρότερα του «μπαλονιού». Ομως αποκάλυψαν ότι και μεταξύ τους είχαν πολλές διαφορές: ένα ήταν κυλινδρικού σχήματος, ένα άλλο οκταγωνικού (και του κρέμονταν «κορδόνια»), ενώ το τρίτο πιθανολογείται ότι δεν είναι καν αερόστατο.

Από τις πτήσεις των τριών αντικειμένων υπάρχουν βίντεο τα οποία εξετάζονται. Το FBI και η αντίστοιχη καναδική υπηρεσία θα εξετάσουν και τα συντρίμμια τους προτού αποφανθούν. Το ωραιότερο είναι ότι ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με αρμοδιότητα τις περιοχές των καταρρίψεων, σε ερώτηση περί εξωγήινης προέλευσης των τριών αντικειμένων είπε ότι «δεν έχει αποκλειστεί τίποτε»… Ωστόσο «αξιωματούχοι εθνικής ασφαλείας», όπως έγραψαν οι ΝΥΤ, απέρριψαν κάθε σκέψη περί εξωγήινης προέλευσης: «Κανείς δεν πιστεύει ότι αυτά τα πράγματα είναι κάτι διαφορετικό από κατασκευασμένες στη Γη συσκευές».

Οι προβολείς της υποψίας πέφτουν στην Κίνα, λοιπόν, όσον αφορά τα ανεξήγητα περιστατικά των αμερικανικών ουρανών, ιδίως πάνω από στρατιωτικές βάσεις. Εκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα αναφέρει 366 τέτοια ανεξήγητα περιστατικά, με τα 163 να αναγνωρίζονται ως «μπαλόνια». Η πιο ανησυχητική θεωρία θέλει την Κίνα να απέστειλε τα ιπτάμενα αντικείμενα σε αποστολή ανίχνευσης του τρόπου λειτουργίας των αμερικανικών ραντάρ και των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, ακόμη και μέτρησης του χρόνου αντίδρασης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...