368
Ο φακός συνέλαβε αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος να πετά πάνω από την πόλη Ρόμιουλους, πολύ κοντά στη λίμνη Χιούρον, την Κυριακή | SalehTrades/via REUTERS

Θρίλερ πάνω από τη Βόρεια Αμερική: Και τέταρτο «αντικείμενο» κατέρριψαν οι ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2023, 09:20
Ο φακός συνέλαβε αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος να πετά πάνω από την πόλη Ρόμιουλους, πολύ κοντά στη λίμνη Χιούρον, την Κυριακή
|SalehTrades/via REUTERS

Θρίλερ πάνω από τη Βόρεια Αμερική: Και τέταρτο «αντικείμενο» κατέρριψαν οι ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2023, 09:20

Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε ένα ακόμα «αντικείμενο» πάνω από τη λίμνη Χιούρον –προέκταση της λίμνης Μίσιγκαν, στα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά– το τελευταίο από τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα που έχουν θέσει τις αρχές των δύο χωρών σε συναγερμό.

Αυτό το αντικείμενο, το τρίτο μέσα σε τρείς ημέρες, και το τέταρτο σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, «καταρρίφθηκε από πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Εθνοφρουράς», ανακοίνωσε πρώτη μέσω Twitter η Δημοκρατική βουλευτής Ελίσα Σλότκιν από το Μίσιγκαν, ενώ ο Ρεπουμπλικανός συνάδελφός της Τζακ Μπέργκμαν μίλησε για ένα «αντικείμενο που παροπλίστηκε» πάνω από τη λίμνη Χιούρον.

Δύο αμερικανοί αξιωματούχοι, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν στο Reuters ότι ο στρατός κατέρριψε το αντικείμενο, αλλά αρνήθηκαν να πουν εάν έμοιαζε με το  λευκό κινεζικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στα ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας.

«Σπουδαία δουλειά από όλους όσοι πραγματοποίησαν αυτήν την αποστολή», έγραψε στο Twitter η βουλευτής Ελίσα Σλότκιν, η οποία εκπροσωπεί μια περιοχή στο Μίσιγκαν, κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

«Ο αμερικανικός λαός αξίζει πολύ περισσότερες απαντήσεις από αυτές που έχουμε», έγραψε ο Μπέργκμαν στο Twitter, απηχώντας τα αυξανόμενα ερωτήματα στη χώρα και στους πολιτικούς σχετικά με αυτά τα γεγονότα.

Σύμφωνα με την Washington Post, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το αντικείμενο εθεάθη για πρώτη φορά να πετά περίπου 110 χλμ βόρεια των συνόρων των ΗΠΑ, στον καναδικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέρασε τα σύνορα, όπου εθεάθη στο Γουισκόνσιν και μετά στο Μίσιγκαν. Φαίνεται πως παρακολουθούσε «ευαίσθητες» στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Μοντάνα, όπου υπάρχουν πολλά πυρηνικά όπλα.

Ενα αεροσκάφος F-16 το κατέρριψε, αφού οι Αμερικανοί έκριναν ότι δεν αποτελεί στρατιωτική απειλή. Λόγω του ύψους όμως στο οποίο πετούσε, θεωρήθηκε απειλητικό για τα εμπορικά αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, καναδοί ερευνητές αναζητούν τα συντρίμμια ενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου που καταρρίφθηκε από αμερικανικό καταδιωκτικό πάνω από το έδαφος της βορειοδυτικής καναδικής επαρχίας Γιούκον, το Σάββατο. «Ομάδες αποστολής ανάκτησης βρίσκονται στο σημείο, ψάχνουν να βρουν και να αναλύσουν το αντικείμενο», δήλωσε ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό στους δημοσιογράφους.

Αυτό ήταν το τρίτο «αντικείμενο» που κατέρριψαν αμερικανικά αεροσκάφη F-22. Το δεύτερο ήταν πάνω από την Αλάσκα, την προηγούμενη ημέρα, ενώ το πρώτο, το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι στη Νότια Καρολίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...