194
Οπαδοί του Τραμπ έξω από το Καπιτώλιο | REUTERS/Stephanie Keith/File Photo/File Photo

ΗΠΑ: Πάνω από 150 κατηγορούμενοι για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 18:15
Οπαδοί του Τραμπ έξω από το Καπιτώλιο
|REUTERS/Stephanie Keith/File Photo/File Photo

ΗΠΑ: Πάνω από 150 κατηγορούμενοι για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2021, 18:15

Η αμερικανική ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη απηύθυνε κατηγορίες σε περισσότερα από 150 πρόσωπα για τον ρόλο τους στην εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Αλλα 50 άτομα θα παρουσιαστούν στα δικαστήρια της αμερικανικής πρωτεύουσας, της Ουάσιγκτον, προσέθεσαν οι Αρχές. Ωστόσο, οι έρευνες δεν θα σταματήσουν εδώ, καθώς υπάρχουν στοιχεία για επιπλέον 400 άτομα και τον ρόλο που έπαιξαν κατά την εισβολή, σημειώνει το AFP.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους είχαν προσαχθεί για σχετικά ελαφρά αδικήματα, όπως η είσοδος σε μη επιτρεπόμενο χώρο και η παράνομη οπλοκατοχή. Σε πολλές περιπτώσεις η έρευνα έδειξε ότι εμπλέκονται και σε βία κατά αστυνομικών και άλλα αδικήματα, που θα μπορούσαν, κατά περίπτωση, να οδηγήσουν σε κάθειρξη ως και 20 ετών.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τα επεισόδια που συγκλόνισαν την αμερικανική πρωτεύουσα, αλλά και όλο τον πλανήτη. Οι διαδηλωτές είχαν προσπαθήσει να διακόψουν την τυπική διαδικασία επικύρωσης του αποτελέσματος, δηλαδή της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Τα εκρηκτικά κι ο Τραμπ

Κοντά στο Καπιτώλιο είχαν εντοπιστεί μάλιστα και αυτοσχέδια εκρηκτικά. Για τους εμπλεκόμενους σε αυτό, οι έρευνες συνεχίζονται.

Τον Φεβρουάριο αναμένεται να αρχίσει στη Γερουσία η δίκη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορείται για «παρακίνηση σε ανταρσία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...