214
| Reuters

O Μάικ Πενς και επίσημα υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2023, 19:42
|Reuters

O Μάικ Πενς και επίσημα υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2023, 19:42

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς κατέθεσε και επίσημα τη Δευτέρα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Ο 64χρονος Πενς, ένας υπερσυντηρητικός πολιτικός της αμερικανικής Δεξιάς, θα βρεθεί αντιμέτωπος στις προκριματικές του κόμματός του μεταξύ άλλων και με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι μια ενδιαφέρουσα μάχη, καθώς ο Πενς, μολονότι εκλεκτός του Τραμπ για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ την τετραετία 2017-2021, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, αρνούμενος τους ισχυρισμούς του απερχόμενου τότε προέδρου περί νοθείας στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020. Γι’ αυτή του την ακέραια στάση, ο Τραμπ τον κατηγόρησε ότι τον πρόδωσε, αυτόν και το ίδιο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ομως από άλλους μνημονεύεται ως μια νηφάλια προσωπικότητα σε μια εποχή που την αμερικανική Δεξιά είχαν καταλάβει οι πάσης φύσεως συνωμοσιολόγοι και η τοξικότητα του Τραμπ.

Ο Πενς, που δηλώνει συντηρητικός Ευαγγελιστής και σφοδρός πολέμιος της άμβλωσης, αναμένεται ότι θα επισημοποιήσει την Τετάρτη, την ημέρα των γενεθλίων του, την υποψηφιότητά του σε μια προεκλογική εκδήλωση στην Αϊόβα.

Τώρα, Κρις Κρίστι και Νταγκ Μπέργκαμ αναμένεται να μπουν επίσημα στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, δημιουργώντας πρόβλημα όχι τόσο στον Τραμπ αλλά στον βασικό αντίπαλό του, τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...