178
Αιματηρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Αλ Σαντρ στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης | REUTERS / Thaier Al-Sudani

ΗΠΑ: Ανησυχητική η κατάσταση στο Ιράκ – Εκκληση για ηρεμία και διάλογο απευθύνει ο Λευκός Οίκος

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2022, 20:50
Αιματηρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Αλ Σαντρ στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης
|REUTERS / Thaier Al-Sudani

ΗΠΑ: Ανησυχητική η κατάσταση στο Ιράκ – Εκκληση για ηρεμία και διάλογο απευθύνει ο Λευκός Οίκος

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2022, 20:50

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίζουν ανησυχητικές τις πληροφορίες για την έκρηξη της βίας που μαίνεται στη Βαγδάτη και απευθύνουν έκκληση για «ηρεμία και διάλογο», δήλωσε τη Δευτέρα το απόγευμα ο Τζον Κίρμπι, αρμόδιος επικοινωνίας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι ταραχές στο Ιράκ που ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση του ισχυρού σιίτη ιερωμένου Μοκτάντα Αλ Σαντρ ότι αποχωρεί από την πολιτική, προκαλούν ανησυχία και οι ΗΠΑ απηύθυναν έκκληση για κατευνασμό των πολιτικών προβλημάτων στη χώρα.

Ο Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον δεν βλέπει επί του παρόντος την ανάγκη για εκκένωση της πρεσβείας στο Ιράκ και απομάκρυνση του προσωπικού της.

Νωρίτερα, Νεαροί, πιστοί στον Σαντρ, οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του ηγέτη τους, συγκρούστηκαν με υποστηρικτές σιιτικών ομάδων που στηρίζονται από την Τεχεράνη. Οι δύο πλευρές εκτόξευαν πέτρες, οι μεν στους δε, έξω από την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, μια πολύ καλά φρουρούμενη περιοχή όπου βρίσκονται πολλά υπουργεία και πρεσβείες.

Σύμφωνα με την αστυνομία και εργαζόμενους στον ιατρικό τομέα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 22 τραυματίστηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...