170
Αδεια αγορά στο Νέο Δελχί | REUTERS/Anushree Fadnavis

Ινδία: Εντολή να κλειστούν στο σπίτι 1,3 δισ. άνθρωποι

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 17:48
Αδεια αγορά στο Νέο Δελχί
|REUTERS/Anushree Fadnavis

Ινδία: Εντολή να κλειστούν στο σπίτι 1,3 δισ. άνθρωποι

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 17:48

Την πιο εκτεταμένη επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στον πλανήτη ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), ο ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, δίνοντας την εντολή σε 1,3 δισ. πολίτες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους για τρεις εβδομάδες.

Μέχρι εκείνη την ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 519 και οι θάνατοι 10.

Η Ινδία ενίσχυσε επίσης, τα μέτρα αποκλεισμού ανακοινώνοντας την ακύρωση όλων των εμπορικών πτήσεων στο εσωτερικό της χώρας από την Τετάρτη.

Οι ινδικές αεροπορικές εταιρείες δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν καμία πτήση τους από τα μεσάνυκτα της Τετάρτης, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας, χωρίς να ανακοινώνει μία πιθανή ημερομηνία για την επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας.

Ηδη έχουν απαγορευθεί από την Κυριακή, οι αφίξεις διεθνών πτήσεων, ενώ και το εκτενές σιδηροδρομικό δίκτυο, που αποτελεί τη μεταφορική σπονδυλική στήλη της χώρας, έχει σταματήσει τα δρομολόγιά του.

Επίσης, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ινδίας Maruti Suzuki India, αλλά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες Mahindra & Mahindra, Mercedes-Benz και Fiat Chrysler Automobiles όπως επίσης και η Hyundai Motor Co δήλωσαν ότι θα σταματήσουν την παραγωγή οχημάτων στη χώρα, εξαιτίας της εξάπλωσης των κρουσμάτων της COVID-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...