181
| REUTERS/Dimitar Kyosemarliev

Ινδία: 16 νεκροί από κεραυνό την ώρα που έβγαζαν σέλφι

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2021, 15:05
|REUTERS/Dimitar Kyosemarliev

Ινδία: 16 νεκροί από κεραυνό την ώρα που έβγαζαν σέλφι

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2021, 15:05

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Τζαϊπούρ της βόρειας Ινδίας  όταν κεραυνός χτύπησε πύργο, την ώρα που πλήθος ανθρώπων έβαζε σέλφι. Πολλοί είναι και οι τραυματίες στο περιστατικό που συνέβη την Κυριακή.

Τα θύματα – τα περισσότερα από τα οποία ήταν νεαρής ηλικίας- βρίσκονταν στον Πύργο Αμέρ, ο οποίος χρονολογείται στον 12ο αιώνα και είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Συνολικά 27 άνθρωποι βρίσκονταν πάνω στον πύργο και στα τείχη του κάστρου όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.  Κάποιοι για να γλιτώσουν πήδηξαν από ψηλά στο έδαφος.

Δεκάδες είναι τα θύματα των κεραυνών τις τελευταίες ημέρες στα κρατίδια Ουτάρ Πραντές και Μάντια Πραντές, όπως και στο Ρατζαστάν, όπου βρίσκεται το Τζαϊπούρ.  Η Ινδία βρίσκεται μέσα στην εποχή των μουσώνων που διαρκούν από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο και χαρακτηρίζονται από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Κάθε χρόνο, όπως αναφέρει το BBC, περίπου 2.000 άνθρωποι στην Ινδία  χάνουν τη ζωή τους από κεραυνούς.  Ο υψηλός αριθμός των θανάτων οφείλεται στο ότι  πολλοί εργάζονται στην ύπαιθρο σε γεωργικές εργασίες ή σε κατασκευές και γενικά σε περιοχές όπου δεν είναι εύκολο να βρουν προσωρινό κατάλυμα για να προστατευτούν από τη βροχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...