316
Πόσες χιλιάδες κρούσματα θα προκύψουν από τις κερκίδες του Γουέμπλεϊ; | Pool via REUTERS/Facundo Arrizabalaga

Εστία υπερμετάδοσης το Γουέμπλεϊ; «Τραβούσαν τα μαλλιά τους» στον ΠΟΥ με τις εικόνες από τις κερκίδες

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2021, 13:59
Πόσες χιλιάδες κρούσματα θα προκύψουν από τις κερκίδες του Γουέμπλεϊ;
|Pool via REUTERS/Facundo Arrizabalaga

Εστία υπερμετάδοσης το Γουέμπλεϊ; «Τραβούσαν τα μαλλιά τους» στον ΠΟΥ με τις εικόνες από τις κερκίδες

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2021, 13:59

Η… χαρά του κορονοϊού ήταν ο χθεσινός τελικός του Euro στο Γουέμπλεϊ, με δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους χωρίς μάσκες στις γεμάτες κερκίδες, αλλά και στους πανηγυρισμούς στους δρόμους της Ρώμης και άλλων ιταλικών πόλεων.

Επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε συντετριμμένη που είδε πλήθη φιλάθλων χωρίς μάσκες να τραγουδούν και να φωνάζουν στον αγώνα, εκφράζοντας ανησυχίες ότι θα προκαλέσει εξάπλωση της COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του στελέχους Δέλτα.

Με έναν ασυνήθιστα ευθύ, για τον ΠΟΥ, τόνο, που τις περισσότερες φορές απέχει από σχόλια για τις πολιτικές μεμονωμένων κρατών-μελών, η επικεφαλής της τεχνικής ομάδας του οργανισμού για την COVID-19, Μαρία Βαν Κέρκοβ, χαρακτήρισε «ολέθριο» το θέαμα των δεκάδων χιλιάδων θεατών στον αγώνα Ιταλίας-Αγγλίας, που φαίνονταν πολύ περισσότερο από το επίσημο νούμερο των 60.000 που έδωσε η UEFA. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 90.000 θεατών και η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνονταν και πολλές κενές θέσεις στη διάρκεια του ματς…

«Υποτίθεται ότι πρέπει να χαίρομαι να βλέπω τη μετάδοση (του κορονοϊού) να γίνεται μπροστά στα μάτια μου;», έγραψε σε ανάρτησή της στις τελευταίες φάσεις του αγώνα.

«Η πανδημία της #COVID19 δεν κάνει διάλειμμα σήμερα…Το παραλλαγμένο στέλεχος #DeltaVariant του #SARSCoV2 θα εκμεταλλεύεται τους ανεμβολίαστους, σε συναθροίσεις, χωρίς μάσκες, με κραυγές/φωνές/τραγούδια. Ολέθριο».

Ο Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε της απόφασης να επιτρέψει πάνω από 60.000 ανθρώπους να παρακολουθήσουν τον τελικό, λέγοντας ότι διεξάγεται «με προσεκτικό και ελεγχόμενο τρόπο με τεστ για όλους όσους πάνε εκεί». Πρόσθεσε ότι τα εμβόλια έχουν δημιουργήσει ένα «αξιόλογο τείχος ανοσίας».

Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα της COVID-19 εξαιτίας του περισσότερο μεταδοτικού στελέχους παρά το γεγονός ότι έχει ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο ποσοστά εμβολιασμού. Σχεδιάζει μάλιστα, να καταργήσει τους περισσότερους από τους εναπομείναντες περιορισμούς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στις 19 Ιουλίου, σε μια κίνηση που προκαλεί ανησυχία σε κάποιους επιστήμονες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν, κάλεσε τις χώρες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στην άρση των περιορισμών της COVID-19 προκειμένου να «μην χάσουν τα κέρδη που αποκόμισαν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...