341
|

Η «ψεύτικη κληρονόμος» Αννα Σορόκιν κερδίζει και μετά τη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 16:40

Η «ψεύτικη κληρονόμος» Αννα Σορόκιν κερδίζει και μετά τη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 16:40

Αν πήρε ένα μάθημα Αννα Σορόκιν από την απάτη που έστησε και την οδήγησε για τρία χρόνια στη φυλακή, είναι ότι αν τα εκμεταλλευτείς σωστά τα πράγματα, μπορεί και να κερδίσεις κάτι.

Εν προκειμένω το Netflix την πλήρωσε την «ψεύτικη μεγαλοκληρονόμο» με 320.000 δολάρια για την ιστορία της, ενώ, όπως είπε στο BBC, της έχουν γίνει και άλλες προσφορές για συνεργασία.

«Δεν ζήτησα ποτέ από το Netflix να αγοράσει την ιστορία μου, απλώς συνέβη», είπε στο βρετανικό δίκτυο λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωσή της.

Πάντως δεν θα καταφέρει να κρατήσει όλα τα λεφτά που της έδωσε το το δίκτυο, εξαιτίας ενός νόμου της πολιτείας της Νέας Υόρκης που απαγορεύει στους εγκληματίες να αποκομίζουν κέρδη από την εκμετάλλευση της δραστηριότητας τους.  Για τον λόγο αυτό, τουλάχιστον 170.000 δολάρια από τον «παγωμένο» λογαριασμό της δόθηκαν για να πληρωθούν οι τράπεζες

Η Σορόκιν είχε καταφέρει να εξαπατήσει τράπεζες μέχρι και ξενοδοχεία, ενώ απέσπασε από τα θύματα της σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Ισχυριζόταν στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, όταν περιφερόταν στην κοσμική σκηνή της Νέας Υόρκης, ότι έχει στο όνομα της ένα καταπίστευμα 60 εκατομμυρίων δολαρίων και φιλόδοξα σχέδια για τη δημιουργία κέντρου τέχνης.

Παιδί Ρώσων μεταναστών που ζουν στη Γερμανία,  η Σορόκιν απολάμβανε μία πολυτελή ζωή με ακριβά ξενοδοχεία και προσεκτική σκηνοθεσία στο Instagram, καταφέρνοντας να χρεώνει τον λογαριασμό σε άλλους.

Σήμερα ισχυρίζεται ότι οι κατήγοροί της παρερμήνευσαν τα κίνητρα που είχε. Ελεγαν ότι εμφανιζόταν σαν πλούσια κληρονόμος στη Νέα Υόρκη, αλλά όπως εξηγεί η ίδια, ό,τι συνέβη ήταν ανάμεσα στην ίδια και σε τραπεζικά ιδρύματα. «Με παρουσίαζαν σαν επίδοξο κοσμικό party girl, αλλά αυτό δεν ήταν ο στόχος μου», λέει σήμερα.

Φιλοδοξία της ήταν αυτό το ίδρυμα τέχνης και για το σκοπό αυτό προσπάθησε να βγάλει δάνειο 22 εκατομμυρίων δολαρίων για να την υλοποιήσει.

Σήμερα παραδέχεται ότι δεν ήταν και πολύ καλός άνθρωπος, αλλά ποτέ δεν προσπάθησε να πετύχει κάτι πείθοντας τους ανθρώπους με τα λόγια. «Τους έλεγα τι ήθελα και μου το έδιναν, διαφορετικά συνέχιζα», εξήγησε.

Οσο για το αν μετάνιωσε, λέει ότι αυτή δεν είναι σωστή λέξη δεν λυπάται για όσα έκανε αλλά πάντως «δεν θα τα έκανα ξανά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...