198
Ο απερχόμενος και η υποψήφια πρόεδρος της Κομισιόν: Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν | REUTERS/Francois Lenoir

Η πρώτη αγκαλιά του Γιούνκερ στη διάδοχό του Φον ντερ Λάιεν

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 14:31
Ο απερχόμενος και η υποψήφια πρόεδρος της Κομισιόν: Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
|REUTERS/Francois Lenoir

Η πρώτη αγκαλιά του Γιούνκερ στη διάδοχό του Φον ντερ Λάιεν

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 14:31

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πάντα ήταν διαχυτικός άνθρωπος, πόσο μάλλον τώρα που καλείται να καλωσορίσει την υποψήφια διάδοχό του.

Την Πέμπτη υποδέχτηκε θερμά στο γραφείο του στις Βρυξέλλες την υπουργό Αμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία αποτελεί την πρόταση των 28 ηγετών για την προεδρία της Κομισιόν.

«Χαίρομαι που καλωσορίζω την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανοιχτές αγκάλες στην Επιτροπή σήμερα. Μία αληθινή Ευρωπαία, βρισκόμαστε στην ίδια “σελίδα” όταν πρόκειται να μιλήσουμε για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα» έγραψε στο Twitter ο Γιούνκερ με ευχές στα γερμανικά και τα γαλλικά για συνεργασία και ό,τι καλύτερο.

Ο Γιούνκερ παρέδωσε άτυπα στη διάδοχό του, η οποία εξάλλου έκανε χθες την πρώτη ανάρτησή της ως πρόεδρος της Επιτροπής.

Στην πράξη η θητεία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ολοκληρώνεται την 31η Οκτωβρίου.

Η επικύρωση της υποψηφιότητας της Φον Ντερ Λάιεν θα γίνει από το Ευρωκοινοβουλίο στις 16 Ιουλίου. Για την ανάδειξή της χρειαστεί να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 376 ψήφους, με άλλα λόγια θα πρέπει να συγκεντρώσει τις ψήφους του ΕΛΚ (182 βουλευτές), των Σοσιαλιστών (154 βουλευτές) και των φιλελεύθερων και κεντρώων της ομάδας Renew Europe (108 βουλευτές).

Κατά την εκλογή του, τον Ιούλιο 2014, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε λάβει 422 ψήφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...