556
Ο νυν πρεσβευτής της Βενεζουέλας Φαρίν Φερνάντες συνεχίζει να επιμένει ότι για τη βία στη χώρα του φταίει «η Δεξιά» | Reuters

Οταν η πρεσβεία της Βενεζουέλας «απαντά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2017, 14:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/05/2017, 19:01
Ο νυν πρεσβευτής της Βενεζουέλας Φαρίν Φερνάντες συνεχίζει να επιμένει ότι για τη βία στη χώρα του φταίει «η Δεξιά»
|Reuters

Οταν η πρεσβεία της Βενεζουέλας «απαντά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2017, 14:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/05/2017, 19:01

Ενα σχόλιο στον επίσημο λογαριασμό του προέδρου της ΝΔ στο Τwitter για την κατάσταση στη Βενεζουέλα και για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα τόσο απέναντι στο καθεστώς Μαδούρο όσο και για τη φτωχοποίηση του λαού στην Ελλάδα, προκάλεσε την αντίδραση της βενεζουελάνικης πρεσβείας στην Αθήνα! Γνωστή για άλλες ιστορίες η πρεσβεία της Βενεζουέλας –θα θυμάστε ίσως τις καταγγελίες τριών υπαλλήλων κατά του πρώην πρεσβευτή Φρανκλίν Γκονζάλες για σεξουαλική παρενόχληση, υπόθεση που λύθηκε… εξωδικαστικώς με παρέμβαση του κ. Τσίπρα– απάντησε και αυτή μέσω Twitter και έτσι ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι σχολίων, με πρωταγωνιστή και τον υπερδραστήριο σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Αδωνι Γεωργιάδη.

Το tweet του κ. Μητσοτάκη ήταν από την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ την περασμένη Τρίτη. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει Βενεζουέλα του Μαδούρο. Όσο κι αν αρνείται να καταδικάσει ο κ. Τσίπρας ένα καθεστώς που σκοτώνει τους πολίτες του». 

Μια ημέρα μετά, η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα απάντησε στο tweet του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένοντας και στην κυβερνητική γραμμή ότι τη βία στη Βενεζουέλα «την προκαλεί η Δεξιά».

Ακολούθησε, σήμερα Πέμπτη, ο κ. Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ, που ενέπλεξε στον διαδικτυακό καβγά και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά για το περιβόητο πλέον ταξίδι του στο Καράκας.

Και έπειτα, τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, ο οποίος παρομοίασε τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας με τον έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση της πρεσβείας ότι για τη βία και τους νεκρούς των τελευταίων εβδομάδων στη Βενεζουέλα «ευθύνεται η Δεξιά» ταυτίζεται με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Τον περασμένο Απρίλιο, όταν η ΝΔ ζήτησε να έρθει το θέμα της κρίσης στη Βενεζουέλα στη Βουλή, η Κουμουνδούρου είχε απαντήσει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στη Βενεζουέλα, για την οποία μεγάλη ευθύνη έχει η αντιπολίτευση». 

Ο σημερινός πρεσβευτής της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φαρίντ Φερνάντες, τον Μάρτιο του 2015, σε συνάντησή του με τον τότε αν. υπουργό Αμυνας Κώστα Ησυχο

Ο σημερινός πρεσβευτής της Βενεζουέλας στην Αθήνα είναι ο Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος αντικατέστησε τον Φράνκλιν Γκονζάλες μετά τις καταγγελίες που είχαν γίνει από τρεις γυναίκες υπαλλήλους στην πρεσβεία για σεξουαλική παρενόχληση. Την αντικατάσταση του Γκονζάλες είχε ζητήσει προσωπικά ο κ. Τσίπρας από τον Μαδούρο προκειμένου να μην εκμεταλλευτούν την υπόθεση «τα συστημικά μέσα». Μάλιστα ο κ. Τσίπρας έγραφε στον Μαδούρο πως οι κοπέλες είχαν επιδείξει «πολιτική ωριμότητα» επειδή δεν είχαν δημοσιοποιήσει το θέμα!

Εγραφε στην επιστολή του προς τον Μαδούρο ο κ. Τσίπρας: «Τέλος, εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα»

ven03-600x540

Κάποιες από αυτές τις εργαζόμενες απολύθηκαν. Και όπως σημειώνει ο Ιάσων Πιπίνης στο ρεπορτάζ του στο iefimerida.gr, πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η δίκη των εργαζομένων στην πρεσβεία της Βενεζουέλας για τις σεξουαλικές επιθέσεις αλλά και την εκδικητική, όπως την χαρακτηρίζουν απόλυση τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...