222
Πυροτεχνήματα στο Σίδνεϊ αναμένοντας την αλλαγή του χρόνου. | EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ωκεανία και Ασία υποδέχτηκαν φαντασμαγορικά το νέο έτος

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2023, 14:43
Πυροτεχνήματα στο Σίδνεϊ αναμένοντας την αλλαγή του χρόνου.
|EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ωκεανία και Ασία υποδέχτηκαν φαντασμαγορικά το νέο έτος

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2023, 14:43

Το Oκλαντ στη Νέα Ζηλανδία υποδέχτηκε ήδη το 2024 με την ετήσια επίδειξη πυροτεχνημάτων στον εμβληματικό Sky Tower της πόλης, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.

Μια αντίστροφη μέτρηση 10 δευτερολέπτων που προβλήθηκε στη βάση του πύργου ξεκίνησε την εκθαμβωτική επίδειξη πυροτεχνημάτων, η οποία προκάλεσε επευφημίες και χειροκροτήματα από τους γλεντζέδες.

Η πρώτη περιοχή που υποδέχτηκε το νέο έτος ήταν η ατόλλη Κιριτιμάτι στον Ειρηνικό είναι η πρώτη που θα καλωσορίσει το 2024.

Οι 33 ατόλες που απαρτίζουν το Κιριμπάτι καταλαμβάνουν μια τεράστια περιοχή στον ισημερινό Ειρηνικό – σχεδόν 4.000 χιλιόμετρα από ανατολικά προς δυτικά και περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα από βορρά προς νότο.

Πυροτεχνήματα στη γέφυρα των Ντόκλαντ στη Μελβούρνη (EPA/DIEGO FEDELE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Τα βλέμματα βέβαια στράφηκαν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν για μια από τις πιο εντυπωσιακές επιδείξεις πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο.

Το Σιδνεϊ υποδέχτηκε το 2024 με περίπου 8,5 τόνους ζωντανών πυροτεχνημάτων να κάνουν μέρα τον νυχτερινό ουρανό πάνω από τη γέφυρα του λιμανιού. Κυριάρχησαν τα ασημένια και τα χρυσά πυροτεχνήματα που σηματοδοτούσαν την 50η τειο της περίφημης Οπερας της πόλης.

Το σόου,  ο οποίο χρειάστηκε 15 μήνες για να προγραμματιστεί, διήρκεσε 12 λεπτά, όπως αναφέρει το BBC.

Νωρίτερα, υπήρξε μία πρόγευση από το τι θα ακολουθήσει στη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ και ο ουρανός φωτίστηκε από πυροτεχνήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...