453
Η Air New Zealand ζυγίζει εθελοντικά το βάρος των επιβατών της κατά την επιβίβαση | Air New Zealand

Νέα Ζηλανδία: Αεροπορική εταιρεία ζυγίζει και τους επιβάτες

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2023, 17:22
Η Air New Zealand ζυγίζει εθελοντικά το βάρος των επιβατών της κατά την επιβίβαση
|Air New Zealand

Νέα Ζηλανδία: Αεροπορική εταιρεία ζυγίζει και τους επιβάτες

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2023, 17:22

Η ταλαιπωρία των επιβατών διεθνών πτήσεων από τα αυξανόμενα μέτρα ασφαλείας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 είναι τεράστια. Σωματικός έλεγχος, ενδελεχής έρευνα περιεχομένων αποσκευών, απαγόρευση μεταφοράς κάθε είδους υγρών και αφαίρεση υποδημάτων και καλτσών, θυμίζουν συνθήκες Μεγάλου Αδελφού και προκαλούν συμφόρηση στη διαδικασία επιβίβασης.

Σε όλα αυτά, οι νεοζηλανδοί επιβάτες θα πρέπει πλέον να προσθέσουν και τη διαδικασία ζύγισης τους. Η εθνική αεροπορική εταιρεία της νησιωτικής χώρας άρχισε να ζυγίζει τους επιβάτες της πριν επιβιβαστούν σε πτήσεις, βάσει σχεδίων για να βεβαιωθεί ότι τα αεροπλάνα της έχουν αρκετά καύσιμα για τα ταξίδια τους.

Η Air New Zealand σκοπεύει να ζυγίσει 10.000 επιβάτες κατά τη διάρκεια μιας μηνιαίας έρευνας, ώστε οι πιλότοι να γνωρίζουν καλύτερα το βάρος και την ισορροπία των αεροπλάνων τους πριν από την απογείωση, αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph.

Οι επιβάτες δεν θα υποχρεωθούν να λάβουν μέρος στην έρευνα και τα βάρη δεν θα δημοσιεύονται. Η αεροπορική εταιρεία καθησύχασε τους επιβάτες της, ανακοινώνοντας ότι θα καταγράφει όλα τα δεδομένα ανώνυμα. Θα τα χρησιμοποιεί για να δώσει στην αεροπορική εταιρεία μια καλύτερη ιδέα σχετικά με το μέσο βάρος μιας πλήρους πτήσης.

Ο Αλαστερ Τζέιμς, ειδικός βελτίωσης ελέγχου φορτίου για την κρατική αεροπορική εταιρεία, δήλωσε: «Ζυγίζουμε ότι ανεβαίνει στο αεροσκάφος – από το φορτίο και τα γεύματα στο αεροσκάφος, μέχρι τις αποσκευές στο αμπάρι. Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις τσάντες καμπίνας, χρησιμοποιούμε μέσο βάρος, το οποίο λαμβάνουμε από τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας».

Η γνώση του συνολικού βάρους που μεταφέρει ένα αεροπλάνο είναι ζωτικής σημασίας για τον υπολογισμό της ποσότητας καυσίμου που χρειάζεται για το ταξίδι. Η κατανομή του βάρους σε όλο το αεροσκάφος είναι επίσης απαραίτητη, ώστε να σταματήσει να γέρνει και να πιλοτάρεται με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τους κανόνες της εθνικής ρυθμιστικής αρχής της Νέας Ζηλανδίας, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν διάφορες επιλογές για την εκτίμηση του βάρους των επιβατών. Μια από αυτές είναι η περιοδική διεξαγωγή ερευνών για τον καθορισμό του μέσου βάρους. Μια άλλη επιλογή, είναι να αποδεχτεί ένα τυπικό βάρος, που ορίζεται από τη ρυθμιστική αρχή.

Επί του παρόντος, το καθορισμένο βάρος της αρχής για άτομα ηλικίας 13 ετών και άνω είναι τα 86 κιλά – το οποίο περιλαμβάνει και τις χειραποσκευές. Η αρχή άλλαξε για τελευταία φορά το μέσο βάρος των επιβατών το 2004, αυξάνοντάς το από τα 77 κιλά.

Στο μεταξύ, οι στατιστικές υγείας δείχνουν ότι οι Νεοζηλανδοί γίνονται βαρύτεροι. Η τελευταία εθνική έρευνα για την υγεία έθεσε το ποσοστό παχυσαρκίας των ενηλίκων στο 34% από 31% ένα χρόνο νωρίτερα. Τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας αυξήθηκαν στο 13%, από 10% ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι πελάτες σε πτήσεις εσωτερικού της Air New Zealand κλήθηκαν για τελευταία φορά να διεξάγουν έρευνα βάρους πριν από μερικά χρόνια. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι η έρευνα ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, και θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...