211
Διασώστες επιχειρολύν σε πλημμυρισμένη περιοχή του Κουίνσλαντ μετά την πρόσφατη καταιγίδα που έπληξε την περιοχή. | AAP Image/Supplied by QFES via REUTERS

Αυστραλία: Ακραίο κύμα καύσωνα μετά τις πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2023, 09:08
Διασώστες επιχειρολύν σε πλημμυρισμένη περιοχή του Κουίνσλαντ μετά την πρόσφατη καταιγίδα που έπληξε την περιοχή.
|AAP Image/Supplied by QFES via REUTERS

Αυστραλία: Ακραίο κύμα καύσωνα μετά τις πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2023, 09:08

Συναγερμός έχει σημάνει σε μεγάλα τμήματα του βορρά της Αυστραλίας, όπου οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο.

Κύμα καύσωνα αναμένεται να επηρεάσει τμήματα του Κουίνσλαντ, της Βόρειας Επικράτειας και της Δυτικής Αυστραλίας τιε επόμενες ημέρες.

Το Σάββατο, το Μαρμπλ Μπαρ στην περιοχή Πιλμπάρα στα δυτικά της χώρας κατέγραψε 49 βαθμούς Κελσίου, ενώ το θερμόμετρο προβλέπεται να ανέβει στους 45 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες έξι ημέρες.

Προειδοποίηση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς εκδόθηκε για την περιοχή Μπουρούπ στα βορειοδυτικά της πολιτείας το πρωί του Σαββάτου.

Καυτές οι νύχτες

Υπερβολικά ζεστές νύχτες είναι πιθανό να εμφανιστούν σε όλη τη βόρεια επικράτεια. Στο Τέναντ Κρικ, 500 χιλιόμετρα βόρεια του Αλις Σπρινγκ, το θερμόμετρο προβλέπεται να σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Κάθριν είναι πιθανό να καταγράψει 40 βαθμούς Κελσίου.

Από τον καύσωνα δεν θα ξεφύγουν ούτε οι περιοχές του Κουίνσλαντ, που επλήγησαν από την πρόσφατη καταιγίδα, με το Λόνγκμπιτς να εκτιμάταιότι θα φτάσει τους 47 βαθμούς Κελσίου.

Μια κάτοικος της ενδοχώρας της Χρυσής Ακτής είπε ότι η οικογένειά της πάλευε με τον καύσωνα χωρίς ρεύμα, νερό ή τηλεφωνική σύνδεση μετά τις καταιγίδες της ημέρας των Χριστουγέννων που κατέστρεψαν την περιοχή.

Ο αριθμός των νεκρών από την καταιγίδα από τα Χριστούγεννα στο Κουίνσλαντ ανέρχεται σε επτά, ενώ τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε καταιγίδες και πλημμύρες στη Βικτώρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...