888
Μελάνια, Τραμπ, Ομπάμα και Μισέλ κατά την τελετή παράδοσης της εξουσίας, τον Ιανουάριο του 2017 | Reuters

Η Μισέλ Ομπάμα για την αλλαγή σκυτάλης: «Τραμπ, δεν παίζουμε εδώ»

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 17:37
Μελάνια, Τραμπ, Ομπάμα και Μισέλ κατά την τελετή παράδοσης της εξουσίας, τον Ιανουάριο του 2017
|Reuters

Η Μισέλ Ομπάμα για την αλλαγή σκυτάλης: «Τραμπ, δεν παίζουμε εδώ»

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 17:37

«Τραμπ, φτάνει πια! Προχώρα στην μεταβίβαση της εξουσίας και σταμάτα να παίζεις»!

Με μια μακροσκελή  ανάρτηση της στο Instagram, η Μισέλ Ομπάμα αναφέρθηκε στην άρνηση του προέδρου να παραδεχθεί την ήττα του στις αμερικανικές εκλογές και να παραδώσει ειρηνικά την σκυτάλη στο Τζο Μπάιντεν.

Η ίδια έχει ήδη απευθύνει έκκληση για μία ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας υπενθυμίζοντας ότι μαζί με τον σύζυγό της καλωσόρισαν το ζεύγος Τραμπ στον Λευκό Οίκο το 2017  παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ επέμενε επί χρόνια ότι ο Ομπάμα δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ και ως εκ τούτου ήταν ένας «παράνομος ηγέτης».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαδώσει ρατσιστικά ψέματα για τον σύζυγό μου που έθεσαν σε κίνδυνο την οικογένειά μου», έγραψε.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ παραδέχθηκε πως ούτε για την ίδια ήταν εύκολο να «βάλει στην άκρη την οργή της» για τα ψέματα που είχε εκστομίσει ο Τραμπ για τον άνδρα της το διάστημα της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ και που έθεταν σε κίνδυνο την οικογένεια της, όμως τελικά βρήκε τη δύναμη και την ωριμότητα να το κάνει για το καλό της χώρας.

«Η δημοκρατία είναι κάτι μεγαλύτερο και σημαντικότερο από τον εγωισμό του καθένα», επεσήμανε.

Αναλυτικά η ανάρτηση της πρώην «Πρώτης Κυρίας» των ΗΠΑ :

«Αυτήν την εβδομάδα, σκεφτόμουν πολύ πού βρισκόμουν πριν από τέσσερα χρόνια. Η Χίλαρι Κλίντον είχε μόλις βιώσει μια δύσκολη ήττα με πολύ μικρότερη διαφορά από εκείνη που βλέπουμε φέτος. Ήμουν πληγωμένη και απογοητευμένη, όμως οι ψήφοι είχαν καταμετρηθεί και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε νικήσει. Ο αμερικανικός λαός είχε μιλήσει. Και μία από τις μεγάλες ευθύνες της προεδρίας είναι να ακούει τη φωνή του. Έτσι ο σύζυγός μου και εγώ δώσαμε εντολή στο προσωπικό του Λευκού Οίκου να κάνουν αυτό που ο Τζορτζ και η Λόρα Μπους είχαν κάνει για εμάς: να οργανώσουν με σεβασμό μια απρόσκοπτη μεταβίβαση της εξουσίας – το σήμα κατατεθέν της αμερικανικής Δημοκρατίας. Προσκαλέσαμε τα άτομα από την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου στα γραφεία μας και ετοιμάσαμε λεπτομερείς αναφορές για εκείνους, με γνώσεις που είχαμε αποκομίσει την προηγούμενη οκταετία.

Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ήταν εύκολο για μένα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαδώσει ρατσιστικά ψέματα για τον άνδρα μου που είχαν βάλει σε κίνδυνο την οικογένειά μου. Δεν ήταν κάτι που ήμουν έτοιμη να συγχωρήσω. Όμως γνώριζα ότι, για το καλό της χώρας, έπρεπε να βρω τη δύναμη και την ωριμότητα να βάλω στην άκρη την οργή μου. Έτσι καλωσόρισα τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο και μίλησα μαζί της για την εμπειρία μου, απαντώντας σε κάθε της ερώτηση για διάφορα θέματα, από τον ενδελεχή έλεγχο στον οποίο υπόκεινται οι ενέργειες της Πρώτης Κυρίας μέχρι την ανατροφή παιδιών στον Λευκό Οίκο.

Ήξερα βαθιά στην καρδιά μου ότι αυτό ήταν το σωστό, επειδή η δημοκρατία μας είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό από τον εγωισμό ενός ανθρώπου. Η αγάπη για την πατρίδα μας απαιτεί να σεβόμαστε το αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης ακόμα κι αν δεν μας αρέσει και ελπίζουμε να ήταν διαφορετικό. Η προεδρία δεν ανήκει σε ένα άτομο ούτε σε ένα κόμμα. Το να υποκρίνεται κάποιος ότι συμβαίνει αυτό, να χρησιμοποιεί αυτές τις αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας για προσωπικό ή πολιτικό όφελος, θέτει την υγεία και την ασφάλεια της χώρας μας σε κίνδυνο. Δεν είναι παιχνίδι. Γι’ αυτό θα ήθελα να προτρέψω όλους τους Αμερικανούς, ιδίως τους ηγέτες του έθνους μας, ανεξαρτήτως κόμματος, να τιμήσουν την εκλογική διαδικασία και να κάνουν το χρέος τους ώστε να ενθαρρύνουν μια ομαλή μεταβίβαση εξουσίας, όπως έκαναν όλοι οι πρόεδροι στην ιστορία μας».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...