442
Ο Μπαράκ Ομπάμα με την σύζυγό του Μισέλ στον επίσημο χορό της πρώτης ορκωμοσίας του. Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τη μουσική | EPA/JUSTIN LANE

Ομπάμα: «Αυτό είναι το μουσικό άλμπουμ της προεδρίας μου»

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 17:10
Ο Μπαράκ Ομπάμα με την σύζυγό του Μισέλ στον επίσημο χορό της πρώτης ορκωμοσίας του. Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τη μουσική
|EPA/JUSTIN LANE

Ομπάμα: «Αυτό είναι το μουσικό άλμπουμ της προεδρίας μου»

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 17:10

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αποκάλυψε τη λίστα με τα αγαπημένα του τραγούδια, τα οποία και έχει συνδέσει με την περίοδο που εκείνος ήταν στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμπα έχει συμπεριλάβει 20 τραγούδια που, όπως λέει, «τον εξέφραζαν όταν ήταν πρόεδρος» και έχει δημιουργήσει μία playlist με πολλά διαφορετικά ήδη μουσικής.

Εξάλλου όπως λέει και ο ίδιος, «η μουσική είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του».

Το «σάουντρακ της θητείας του» στον Λευκό Οίκο μόνο τυχαία δεν έρχεται αυτή τη στιγμή, γεγονός που παραδέχεται και ο ίδιος, καθώς ο Ομπάμα τον τελευταίο καιρό προωθεί την αυτοβιογραφία του «A Promised Land» που κυκλοφορεί σήμερα, Τρίτη.

Οι επιλογές που περιλαμβάνονται στη λίστα του Ομπάμα κινούνται από rock και jazz μέχρι blues και hip hop μονοπάτια.

«H μουσική πάντοτε έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή μου-και ειδικά κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου. Καθώς τσέκαρα τις σημειώσεις μου πριν από τα debates, άκουγα το My 1st Song του Jay-Z ή το Luck Be a Lady του Φρανκ Σινάτρα. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας στο Λευκό Οίκο, η Μισέλ κι εγώ καλούσαμε καλλιτέχνες όπως ο Στίβι Γουόντερ και η Γκλόρια Εστέφαν για τη διεξαγωγή απογευματινών εργαστηρίων με νέους ανθρώπους προτού πραγματοποιήσουν τη βραδινή τους εμφάνιση στο East Room», γράφει στην ανάρτησή του ο Ομπάμα αναφέροντας επίσης τους Μπιγιόνσε, Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Μπομπ Ντίλαν τους οποίους έχει συνδέσει με συγκεκριμένες στιγμές κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Αναλυτικά η λίστα του Ομπάμα:

Το βιβλίο με τα απομνημονεύματα του Ομπάμα που του πήρε τρία χρόνια να το ολοκληρώσει, κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε 25 γλώσσες, και είναι αφιερωμένο στη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους.

Ο πρώτος τόμος αποτελείται από 768 σελίδες και καλύπτει από την παιδική του ηλικία μέχρι την δολοφονία του Μπιν Λάντεν το 2011.

Στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει και ο δεύτερος τόμος.

Η «Γη της Επαγγελίας» θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά σε πολυτελή σκληρόδετη έκδοση και θα διατίθεται αποκλειστικά από τα καταστήματα Public για ολόκληρο το 2020 και από 1/1/2021 από το σύνολο των βιβλιοπωλείων της χώρας.

Δεν είναι ασφαλώς η πρώτη φορά που ο τέως πρόεδρος δημοσιεύει λίστα με αγαπημένα του τραγούδια.

Το κάνει σχεδόν κάθε χρόνο, Χριστούγεννα και καλοκαίρι.

Πρόσφατα, είχε δημοσιεύσει την καλοκαιρινή του Playlist συνδυάζοντας, όπως πάντα, τις σύγχρονες r’n’b και χιπ χοπ επιτυχίες με τραγούδια από καλλιτέχνες και μουσικούς εγνωσμένης (και πεπαλαιωμένης) αξίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...