567
| EPA/ANDY RAIN

Η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε ότι απέβαλε: «Ηξερα ότι ενώ κρατούσα αγκαλιά το πρώτο μου παιδί, έχανα το δεύτερο»

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 14:19
|EPA/ANDY RAIN

Η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε ότι απέβαλε: «Ηξερα ότι ενώ κρατούσα αγκαλιά το πρώτο μου παιδί, έχανα το δεύτερο»

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 14:19

Δεν μιλάει εύκολα μια γυναίκα για αυτό. Και ακόμα πιο δύσκολα μια διάσημη γυναίκα, που ανήκει στην πιο γνωστή βασιλική οικογένεια του κόσμου. Και όμως, η Μέγκαν Μαρκλ, δούκισσα του Σάσεξ της Βρετανίας, μίλησε έστω και μέσα από ένα γραπτό κείμενο. Αποκάλυψε ότι είχε μια αποβολή τον περασμένο Ιούλιο, χάνοντας ένα μωρό κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης της.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι και πρώην ηθοποιός περιέγραψε λεπτομερώς την εμπειρία της σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα New York Times, λέγοντας ότι συνέβη ένα πρωί του περασμένου Ιουλίου, όταν φρόντιζε τον Aρτσι, τον γιο του ζευγαριού.

«Ηξερα, καθώς κρατούσα το πρωτότοκο παιδί μου, ότι έχανα το δεύτερο… Ώρες αργότερα, ήμουν ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, κρατώντας το χέρι του άνδρα μου. Αισθάνθηκα το μουσκεμένο χέρι του και φίλησα τις αρθρώσεις, υγρές από τα δάκρυα και των δυο μας. Με το βλέμμα καρφωμένο στους ψυχρούς, λευκούς τοίχους, προσπάθησα να φανταστώ πώς θα μπορούσαμε να επουλώσουμε τις πληγές μας».

«Το να χάνεις ένα παιδί σημαίνει ότι κουβαλάς μια αβάσταχτη θλίψη, την οποία πολλές έχουν περάσει, αλλά λίγες έχουν μιλήσει για αυτήν», σημείωσε η 39χρονη σήμερα Μέγκαν, η οποία παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι, εγγονό της βασίλισας Ελισάβετ Β’, το 2018.

«Μέσα στον πόνο για την απώλειά μας, ο σύζυγός μου και εγώ ανακαλύψαμε πως σε μια αίθουσα με 100 γυναίκες, 10 έως 20 από αυτές θα υπέφεραν από μια αποβολή. Κι όμως, παρά τη συγκλονιστική ομοιότητα αυτού του πόνου, η συζήτηση παραμένει ταμπού γεμάτη (αδικαιολόγητη) ντροπή και διαιωνίζει έναν κύκλο μοναχικού πένθους».

Στο άρθρο της με τίτλο «Οι απώλειες που μοιραζόμαστε» η δούκισσα του Σάσεξ περιγράφει τη στιγμή που συνειδητοποίησε τι συνέβαινε, έχοντας μόλις αλλάξει πάνα στον μικρούλη Άρτσι, στο σπίτι της οικογένειας στο Λος Aντζελες. Οταν ένιωσε τον οξύ πόνο, κρατούσε αγκαλιά τον μικρό της γιο.

«Ενιωσα μια έντονη κράμπα. Έπεσα στο πάτωμα με εκείνον στα χέρια μου, μουρμουρίζοντας ένα νανούρισμα για να κρατηθούμε και οι δύο ήρεμοι. Ο χαρωπός ρυθμός ερχόταν σε έντονη αντίθεση με την αίσθησή μου ότι κάτι πήγαινε στραβά».

Οι προσωπικές λεπτομέρειες, τις οποίες μοιράζεται στο άρθρο η Μέγκαν, έρχονται σε εντυπωσιακή αντίθεση με τη συνήθη πολιτική υψηλόβαθμων μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, που δεν αποκαλύπτουν σχεδόν τίποτα για την προσωπική τους ζωή. Η γιαγιά του Χάρι, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, δεν συζήτησε ποτέ για την ιδιωτική της ζωή σε οιαδήποτε συνέντευξη έχει παραχωρήσει στη διάρκεια των 68 ετών που βρίσκεται στον θρόνο.

Η Μέγκαν, ο Χάρι και ο μικρούλης Αρτσι τον Σεπτέμβριο του 2019. Το ζευγάρι έχει φτιάξει ένα άλλο προφίλ, πιο ανθρώπινο (EPA/TOBY MELVILLE / POOL)

Η Μέγκαν και ο Χάρι παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα φέτος. Προσπαθούν να διαμορφώσουν έναν νέο ρόλο για τους ίδιους εκτός των αυστηρών περιορισμών που διέπουν τη ζωή στον βρετανικό βασιλικό οίκο.

Η ίδια η Μέγκαν έγραψε για μια χρονιά απωλειών, παραπέμποντας στον κορονοϊό. «Αυτή η χρονιά έχει φέρει τόσο πολλούς από εμάς στα όριά μας. Καθένας από εμάς έχει βιώσει απώλεια και πόνο το 2020, στιγμές γεμάτες ένταση και συναισθήματα που σε παραλύουν. Όλοι έχουμε ακούσει ανάλογες ιστορίες: Μια γυναίκα ξεκινά τη μέρα της φυσιολογικά όπως κάθε πρωί, αλλά μετά λαμβάνει ένα τηλεφώνημα ότι έχασε την ηλικιωμένη μητέρα της από Covid-19. Ένας άνδρας ξυπνάει νιώθωντας καλά, ίσως λίγο κουρασμένος, αλλά τίποτα το παράξενο. Κάνει τεστ για κορονοϊό, βγαίνει θετικός και ύστερα από μερικές εβδομάδες –όπως γίνεται με εκατοντάδες χιλιάδες άτομα– πεθαίνει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...