417
H Γεννηματά του ΚΙΝΑΛ, ο Τζόκερ του Γιόακιν Φίνιξ και ο Μπάτμαν ως απάντηση στον Τσίπρα.... | SOOC/DC Comics/Twitter/CreativeProtagon

Η Φώφη, ο Τζόκερ και ο… Μπάτμαν που κουνάει το δάκτυλο

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 15:39
H Γεννηματά του ΚΙΝΑΛ, ο Τζόκερ του Γιόακιν Φίνιξ και ο Μπάτμαν ως απάντηση στον Τσίπρα....
|SOOC/DC Comics/Twitter/CreativeProtagon

Η Φώφη, ο Τζόκερ και ο… Μπάτμαν που κουνάει το δάκτυλο

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 15:39

Η πολιτικοποίηση του θέματος με τις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ. σε κινηματογράφους κατά την προβολή της ταινίας «Τζόκερ» εξέλαβε πρώτα από όλα επικοινωνιακό χαρακτήρα, με πολιτικούς και κόμματα να μην φείδονται λογοπαίγνιων  αι λοιπών παραλληλισμών αντλώντας έμπνευση από την κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας του Μπάτμαν, του ήρωα των Μπομπ Κέιν και Μπιλ Φίνγκερ, και του μεγαλύτερου εχθρού του, του δαιμόνιου Τζόκερ.

Μπροστάρης στον επικοινωνιακό αυτό χορό, μπήκε ο Αλέξης Τσίπρας με το ευφάνταστο κολάζ στο Ιnstagram, όπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «κυνηγά» τον Τζόκερ (δείτε τη κάτω).

Και καθώς η πολιτική σύγκρουση για τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στις αίθουσες προβολών της ταινίας του Τοντ Φίλιπς γενικεύθηκε, τη σκυτάλη (κυρίως στον ζήλο και την επιμονή που επέδειξε στο σχολιασμό του για το θέμα) πήρε το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται πολλές παρτίδες για να βγάλει τζόκερ», κατέληγε η σχετική ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής εισάγοντας και το χαρτοπαικτικό στοιχείο στην αντιπολιτευτική του κριτική, κάνοντας βεβαίως, βεβαίως και ρίμα με τον τίτλο της ταινίας.

Την Τρίτη, σειρά πήρε η ίδια η επικεφαλής του Κινήματος , Φώφη Γεννηματά, η οποία μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, μιμήθηκε το πρώην συνάδελφό της στο ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (εδώ), ανακοινώνοντας δημοσίως -χωρίς φόβο και πάθος- ότι ο 15χρονος γιος της είχε δει την ταινία -αν και ακατάλληλη για κάτω των 18 ετών.

Σχολιάσε μάλιστα ότι «την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση εξυπηρετεί η συζήτηση να μένει στον Τζόκερ», και αυτό τη στιγμή ακριβώς που το έκανε η ίδια.

Και εκεί που νόμιζαν όλοι ότι είχε τελειώσει η επικοινωνιακή έμπνευση στο ΚΙΝΑΛ, ήρθε το αποκορύφωμα με ένα ακόμα «εμπνευσμένο» Tweet (για την ακρίβεια GIF) όπου ο ορκισμένος εχθρός του Τζόκερ, ο Μπάτμαν, κουνά απαγορευτικά το δάκτυλο στον Αλέξη Τσίπρα που θέλει να «κλέψει» τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ!

Συνημμένο στο Gifάκι-προειδοποίηση της Χαριλάου Τρικούπη, το απόσπασμα συνέντευξης (εδώ) του κ. Τσίπρα στο Κρήτη TV, όπου συγκεκριμένα ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ της πρώτης περιόδου ενέπνευσε ένα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, εκφράζοντας τα οράματα, τις αξίες και τις ιδέες της Αριστεράς. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, που έχει στηρίξει και συνεχίζει να έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός που παραμένει εμπνευσμένος από εκείνη την περίοδο».

Ετσι αντί απάντησης, από το Γραφείο Τύπου επιστρατεύθηκε ο σκληρός άνθρωπος-νυχτερίδα για να πει στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ «I don’t think so»!

Και όλα αυτά προφανώς με στόχο να γίνει το απαιτούμενο επικοινωνιακό γκελ στους νεαρότερους ηλικιακά ψηφοφόρους στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που αποτελούν μήλον της έριδος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...