347
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης | INTIMEnews

Αμηχανία Χρηστίδη για τη σοβιετική αφίσα του ΚΙΝΑΛ: «ωραίο χιούμορ από τον κ. Βενιζέλο»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2019, 10:24
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης
|INTIMEnews

Αμηχανία Χρηστίδη για τη σοβιετική αφίσα του ΚΙΝΑΛ: «ωραίο χιούμορ από τον κ. Βενιζέλο»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2019, 10:24

Η… αριστερή -έως και κομμουνιστική κατά ορισμένους- στροφή του ΚΙΝΑΛ με τη «σοβιετική» κατακόκκινη αφίσα με τη μαύρη γροθιά να αναδύεται από τη (επίσης μαύρη) φάμπρικα, προκάλεσε αμηχανία στη Χαριλάου Τρικούπη και ομοβροντία (ειρωνικών στη συντριπτική τους πλειονότητα) σχολίων στα social media.

Kάποιοι μίλησαν για αφίσα που μάλλον παρέπεμπε στις «επαναστατικές ημέρες» του προ-κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και σε καλέσματα οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς μέσω αφισοκολλήσεων στους τοίχους των Εξαρχείων.

Αναλόγου ύφους ήταν και τα σχόλια για την αντικατάσταση της επίμαχης αφίσας με μία νέα, σε σαφώς πιο… πασοκικούς τόνους (δείτε πιο κάτω τις σχετικές φωτογραφίες).

Κληθείς να σχολιάσει το όλο θέμα που δημιουργήθηκε από την ατυχή αυτή έμπνευση του δημιουργικού τμήματος του ΚΙΝΑΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, προσπάθησε να εξηγήσει ότι αυτό που θέλησε να εκπέμψει η ηγεσία του κόμματος, ήταν ένα μήνυμα για την προστασία των εργαζομένων.

«Κεντρικό μήνυμα είναι ότι η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει χρήματα σε κάποιους, αλλά όχι να προστατέψει του εργαζομένους», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, για να προσθέσει:

«Και στο παρελθόν βγήκαμε στο δρόμο για να υπερασπιστούμε αυτονόητα δικαιώματα που έχουν οι πολίτες, όπως είναι τα εργασιακά».

Η κόκκινη αφίσα του ΚΙΝΑΛ για τον κόσμο της εργατιάς και, κάτω, το πριν και το μετά με την πράσινη -πιο ΠΑΣΟΚ- version

Στην ίδια τηλεοπτική του εμφάνιση, ο κ. Χρηστίδης κλήθηκε να σχολιάσει τις αιχμές Βενιζέλου σε πρόσφατη συνέντευξή του, για την αντιπολιτευτική τακτική της Φώφης Γεννηματά.

«Ωραίο χιούμορ ο κ. Βενιζέλος», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, διαβεβαιώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι « δεν θα γίνουμε ΚΚΕ του Κέντρου».

Πιο σαφής εμφανίστηκε στη δική του αξιολόγηση για την επίμαχη αφίσα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος 

«Δεν μου δείχνει για ΚΙΝΑΛ […] Μου θύμισε αφίσες του Κομμουνιστικού Κόμματος της δεκαετίας του ’70 – αρχών της δεκαετίας του 80», παρατήρησε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Αν με ρωτάτε εγώ προτιμώ την άλλη αφίσα σαν σοσιαλδημοκράτης πολιτικός».

(Σημειωτέον ότι ο κ. Λοβέρδος ήταν ενεργό μέλος της ΠΣΚ, της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ, όταν σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη στα μέσα της δεκαετίας του ΄70)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...