467
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέναντι στον «Τζόκερ». Θα γελάει μαζί μας... | SOOC/DC Comics/CreativeProtagon

Σουρεαλισμός: Ο Χρυσοχοΐδης λέει ότι θα παραβεί τον νόμο και θα πάει τον γιο του στο «Τζόκερ»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 12:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/10/2019, 13:33
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέναντι στον «Τζόκερ». Θα γελάει μαζί μας...
|SOOC/DC Comics/CreativeProtagon

Σουρεαλισμός: Ο Χρυσοχοΐδης λέει ότι θα παραβεί τον νόμο και θα πάει τον γιο του στο «Τζόκερ»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 12:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/10/2019, 13:33

Δεν θέλει πολύ να βυθιστεί η χώρα σε ένα σουρεαλιστικό σπιράλ. Η έφοδος της Αστυνομίας σε δύο κινηματογράφους για να εντοπιστούν ανήλικοι σε προβολές τής –χαρακτηρισμένης ως «ακατάλληλης δια ανηλίκους»– ταινίας «Τζόκερ» έγινε μέσα σε λίγες ώρες πολιτικό ζήτημα.

Η αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, ζήτησε τον λόγο από την κυβέρνηση επειδή αυτή εφάρμοσε τον νόμο (!) και η κυβέρνηση τώρα βρίσκεται να απολογείται επειδή εφάρμοσε τον νόμο! Ναι, είναι ένας απαρχαιωμένος νόμος, αλλά παραμένει νόμος του ελληνικού κράτους και άρα η ΕΛ.ΑΣ. ενήργησε ως όφειλε αφού υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες για μικρά παιδιά σε ταινία ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε μια παρέμβαση απολογητικού χαρακτήρα το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, παραδέχτηκε ότι οι σχετικές καταγγελίες για ανηλίκους στις αίθουσες του «Τζόκερ» έγιναν από υπαλλήλους του υπουργείου της και τις κατηγόρησε για παράβαση καθήκοντος –«δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής, δεν είναι δυνατόν δύο κυρίες κάτω από την υπαλληλική τους ιδιότητα να προκαλούν τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τη σκυτάλη πήρε ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δέχεται και τα πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ –από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση (εδώ) αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα (εδώ) που βρήκε ευκαιρία για επανάσταση.

Και έφτασε στο σημείο ο κ. Χρυσοχοΐδης να προαναγγείλει –μέσω Twitter– ότι θα πάει να δει την ταινία του Τοντ Φίλιπς παρέα με τον 15χρονο γιο του.

Τι μας λέει δηλαδή ο κ. Χρυσοχοΐδης; Οτι θα πάει ο ίδιος να παραβιάσει τον νόμο! Αυτός που εκ της θέσεώς του οφείλει να επιβάλει την τήρηση του νόμου!

Απάντηση Χρυσοχοΐδη σε Τσίπρα

Με νέα του ανάρτηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε και στο χλευασμό προς το πρόσωπό του από τον Αλέξη Τσίπρα, με το φωτομοντάζ που τον εμφάνιζε να κυνηγά τον Τζόκερ-Γιόακιν Φίνιξ (φωτογραφία κάτω).

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε, για άλλη μια φορά, να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας. Ξεσκεπάζεται η ψεύτικη η ευαισθησία από τα ίδια του τα τελευταία λόγια, μιας και μόνο ο δικός μου στιγματισμός τον ενδιαφέρει», ανέφερε στην απάντησή του ο υπουργός και στο ίδιο ύφος κατέληξε:

«Είναι φτηνό, ενδεικτικό της αισθητικής και πολιτικής του ρηχότητας να συνοδεύει την ανάρτησή του με δική μου φωτογραφία μονταρισμένη ως διώκτη του Τζόκερ. Από ό,τι έχω ακούσει και διαβάσει τη δολοφονία χαρακτήρων, ανάμεσα σε άλλα, καταδικάζει η ταινία. Την είδε και πάλι δεν κατάλαβε ο Α. Τσίπρας».

Η Aστυνομία είναι χρεωμένη, δυστυχώς, με αρκετά πάρεργα, εκτός πλαισίου ουσιαστικά της αποστολής της. Από την άλλη,…

Geplaatst door Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Michalis Chrisochoidis op Maandag 21 oktober 2019

Στην ίδια ανάρτησή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε εξάλλου ότι «η  Aστυνομία είναι χρεωμένη, δυστυχώς, με αρκετά πάρεργα, εκτός πλαισίου ουσιαστικά της αποστολής της».

«Από την άλλη», όμως, σημειώνει, «είναι αυτονόητη η υποχρέωσή της να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες, πολλές εκ των οποίων μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί ότι έγιναν για ήσσονος σημασίας λόγους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα στα όρια της φαιδρότητας», όπως συνέβη το βράδυ της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...