506
H πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας και ο ισπανός πρίγκιπας Χουάν Κάρλος λίγο πριν παντρευτούν, στην Ελλάδα, τον Μάιο του 1962 | Keystone-France / Gamma-Keystone via Getty Images

Η ερωτική φωλιά του Χουάν Κάρλος ήταν (και) ένα βανάκι!

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2022, 13:00
H πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας και ο ισπανός πρίγκιπας Χουάν Κάρλος λίγο πριν παντρευτούν, στην Ελλάδα, τον Μάιο του 1962
|Keystone-France / Gamma-Keystone via Getty Images

Η ερωτική φωλιά του Χουάν Κάρλος ήταν (και) ένα βανάκι!

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2022, 13:00

Το πίσω μέρος ενός βαν ίσως να μην είναι και ο πιο ρομαντικός χώρος για ερωτικό ραντεβού με έναν… βασιλικό εραστή, αλλά ήταν αυτός που προτιμούσε ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, παντρεμένος από το 1962 με την πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, «Saving the King» που «βγάζει στη φόρα» τις ερωτικές του περιπέτειες.

«Υπάρχει ένας δρόμος που οδηγεί στο πίσω μέρος του παλατιού της Θαρθουέλα, την κατοικία και χώρο εργασίας του βασιλιά. Συνηθίζαμε να συναντιόμαστε σε ένα βανάκι που ήταν μόνιμα παρκαρισμένο εκεί», αποκαλύπτει η Κουέκα Καμπίλο, μία φωτογράφος που εργάστηκε την περίοδο της μετάβασης της Ισπανίας από τη δικτατορία στη δημοκρατία – οπότε ο Χουάν Κάρλος είναι αλήθεια ότι επέδειξε καίριας σημασίας δημοκρατικά αντανακλαστικά .

«Ηταν δύσκολο να κλείνουμε αυτά τα ερωτικά ραντεβουδάκια σε μια εποχή που δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, αλλά τα καταφέραμε. Δεν ήταν μόνο εκείνος παντρεμένος, ήμουν και εγώ και είχα τότε ένα κοριτσάκι. Μου είχε εμπιστοσύνη. Εγώ κατά κάποιο τρόπο του μάθαινα την πραγματική ζωή, τη ζωή έξω από τα στενά όρια του παλατιού», διηγείται η Κουέκα στο ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

Στο φωτογράφος, η οποία πέθανε από καρκίνο το 2015, περιέγραφε πώς γνώρισε τον βασιλιά σε μια επίσημη δεξίωση. «Βρεθήκαμε εκεί για πρώτη φορά. Και κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι μου. Στην άλλη γραμμή ήταν ένας άντρας. Μου λέει ”δεν ξέρεις ποιος είμαι”; Κατάλαβα ότι ήταν ο βασιλιάς και έμεινα άναυδη.

»Κανονίσαμε να συναντηθούμε στη Θαρθουέλα. Εκεί με περίμενε ο γραμματέας του, Σαμπίνο Μαρτίνεθ Κάμπο, ο οποίος με πήγε στο γραφείο του βασιλιά. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η σχέση μας. Και ήταν δύσκολη σχέση», είπε η πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος.

Το ντοκιμαντέρ του HBO, που αποτελείται από τρία μέρη αποκαλύπτει πώς τα μέσα ενημέρωσης, η βασιλική οικογένεια και οι κυβερνήσεις κάλυψαν τις ερωτικές ιστορίες του βασιλιά, αλλά και τις αμφίβολες επιχειρηματικές επαφές του.

Το 1992, όταν η ισπανική κυβέρνηση τον έψαχνε για να παραβρεθεί στην ορκωμοσία ενός νέου υπουργού, ο Χουάν Κάρλος βρισκόταν στην Ελβετία με μία άλλη ερωμένη του, τη Μάρτα Γκαγιά. Τελικά ο βασιλιάς επέστρεψε στη Μαδρίτη, αλλά ίσα ίσα για να εκπληρώσει το καθήκον του και να πάει ξανά στην Ελβετία.

Στο ντοκιμαντέρ ακούγονται πολύ προσωπικά μηνύματα και συνομιλίες μεταξύ του Χουάν Κάρλος και των ερωμένων του. Η Μπάρμπαρα Ρέι, τραγουδίστρια και τηλεοπτική παρουσιάστρια, μίλησε για τις ενοχλήσεις που δέχτηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας και το πόσο τρομοκρατημένη ήταν μήπως η σχέση τους αποκαλυπτόταν.

Ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε το 2014 και έφυγε από τη χώρα τον Αύγουστο του 2020, όταν επρόκειτο να δημοσιοποιηθούν οικονομικά σκάνδαλα στα οποία ήταν μπλεγμένος. Κατέληξε όμως σε συμφωνία με τις ισπανικές Αρχές και οι έρευνες για ύποπτη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Ισπανία και την Ελβετία διακόπηκαν.

Τον περασμένο Μάρτιο, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ο Χουάν Κάρλος θα μπορούσε να δικαστεί για τις κατηγορίες της «παρενόχλησης και κατασκοπείας» από την Κορίνα Ζάιν Βίτγκενσταϊν μία ακόμη πρώην ερωμένη του, που είχε κινηθεί νομικά εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην μονάρχης την απειλούσε και την κατασκόπευε μετά την άρνησή της να ξαναφτιάξουν τη σχέση τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...