388
Ο Χουάν Κάρλος σκανδάλισε την Ισπανία όταν είχε το βασιλικό ακαταδίωκτο, συνεπώς με την επιστροφή του στα πάτρια δεν θα κινδυνεύσει (από δικαστικής απόψεως) | CreativeProtagon

Ο Χουάν Κάρλος παρέα με καταζητούμενο έμπορο όπλων!

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2021, 20:08
Ο Χουάν Κάρλος σκανδάλισε την Ισπανία όταν είχε το βασιλικό ακαταδίωκτο, συνεπώς με την επιστροφή του στα πάτρια δεν θα κινδυνεύσει (από δικαστικής απόψεως)
|CreativeProtagon

Ο Χουάν Κάρλος παρέα με καταζητούμενο έμπορο όπλων!

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2021, 20:08

Ο Χουάν Κάρλος ίσως επιστρέψει στην Ισπανία από τα Εμιράτα, όμως η πολλή συνάφεια εκεί με κάποιον ισπανολιβανέζο έμπορο όπλων, καταζητούμενο σε όλη την Ευρώπη, τον ρίξει και πάλι στη δίνη των σκανδάλων ή, έστω, της σκανδαλολογίας – το μόνο που αποκλείεται να συμβεί είναι τα τυχόν καινούργια σκάνδαλα του 83χρονου Χουάν Κάρλος να λάβουν χαρακτήρα σεξουαλικό.

Η εξορία του στον Κόλπο ενδέχεται να τερματιστεί, έγραψε η Corriere della Sera, αφού τυπικά κωλύματα για την επιστροφή του στη Μαδρίτη δεν υπάρχουν: ο άλλοτε βασιλιάς των Ισπανών τακτοποίησε τα χρέη του προς το κράτος, καταβάλλοντας περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ, ωστόσο του ζητείται (και από το παλάτι, από τους δικούς του ανθρώπους δηλαδή) να δώσει κάποιες εξηγήσεις και στον λαό όσον αφορά τα ατιμωτικά πεπραγμένα του.

Να τους πει τι έκανε και πώς το έκανε σχετικά με τη φοροδιαφυγή, με τη δωροληψία και με τις άλλες παράνομες κινήσεις του στο οικονομικό πεδίο, οι οποίες στέρησαν έσοδα από το δημόσιο ταμείο. Εξάλλου, αυτές είναι παλιές ιστορίες, συνέβησαν πολλά χρόνια πριν από την παραίτησή του, όταν είχε το βασιλικό ακαταδίωκτο. Τώρα ακόμη και οι δικαστικές έρευνες κλείνουν για αυτές τις υποθέσεις «ελλείψει στοιχείων».

Ο Χουάν Κάρλος βρήκε καταφύγιο στα Εμιράτα τον Αύγουστο του 2020 και τώρα, θεωρητικώς, μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του, ωστόσο η φήμη του και η υπόληψή του έχουν υποστεί σοβαρό κλονισμό. Και δεν αποκλείεται να κάνει τα πράγματα χειρότερα η παρέα που έκανε στο Αμπου Ντάμπι με τον 71 ετών Αμπντουλραχμάν ελ-Ασίρ, άτομο που οι γάλλοι δικαστές επιθυμούν σφόδρα να ανακρίνουν σχετικά με κάποιες αγοραπωλησίες όπλων στο Πακιστάν τη δεκαετία του ‘90.

Και φίλαθλος
Ο Χουάν Κάρλος (με τη λευκή μάσκα) στις κερκίδες του International Tennis Centre, του Αμπου Ντάμπι στις 18 Δεκεμβρίου | REUTERS/Christopher Pike

Τώρα δεν υπάρχουν γυναίκες και ερωμένες σαν την Κορίνα Λάρσεν στην αυλή του Χουάν Κάρλος, ώστε να προκαλέσουν σοκ και αποτροπιασμό. Ωστόσο ο ισπανικός Τύπος επικεντρώνει στο πρόσωπο του σκοτεινού φίλου του, για τον οποίο έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ισως ό,τι μέχρι στιγμής πλήρωσε ο Χουάν Κάρλος για τα λάθη του, έγραψαν τα Μέσα, να μην είναι αρκετό. Πάντως κέφι για (αξιοπρεπείς) διασκεδάσεις έχει ακόμη: ο παραιτηθείς βασιλιάς εθεάθη πριν από δέκα ημέρες στις κερκίδες ενός γηπέδου τένις του Αμπου Ντάμπι να παρακολουθεί τον Ράφα Ναδάλ απέναντι στον Βρετανό Αντι Μάρεϊ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...