250
Η Σελήνη θα… μετακομίσει στο Ντουμπάι αν υλοποιηθεί το σχέδιο της δημιουργίας του διαστημικής φιλοσοφίας θερέτρου | Moon World Resorts

Η Σελήνη μετακομίζει στο… Ντουμπάι

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2022, 16:37
Η Σελήνη θα… μετακομίσει στο Ντουμπάι αν υλοποιηθεί το σχέδιο της δημιουργίας του διαστημικής φιλοσοφίας θερέτρου
|Moon World Resorts

Η Σελήνη μετακομίζει στο… Ντουμπάι

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2022, 16:37

Οι φίλοι του Διαστήματος και ειδικότερα όσοι ονειρεύονται ένα ταξίδι στη Σελήνη δεν χρειάζεται να περιμένουν πότε οι διαστημικές υπηρεσίες ή οι ιδιωτικές διαστημικές εταιρείες των σύγχρονων μεγιστάνων (Ελον Μασκ, Τζεφ Μπέζος, Ρίτσαρντ Μπράνσον) θα ξεκινήσουν τουριστικά δρομολόγια στο φεγγάρι.

Η καναδική εταιρεία Moon World Resorts ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να φτιάξει στο Ντουμπάι αυτό που λέει το όνομα της, δηλαδή ένα «σεληνιακό τουριστικό θέρετρο». Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Robb Report (https://robbreport.com/travel/resorts/5-billion-dollar-moon-dubai-mega-resort-1234746714/) η εγκατάσταση αυτή θα προσομοιώνει τις συνθήκες στη Σελήνη. Το θέρετρο θα ονομάζεται «Σεληνιακή Αποικία» και η γιγάντια κεντρική εγκατάσταση θα έχει σχήμα δίσκου. Θα περιλαμβάνει 300 κατοικίες ή… ουράνιες βίλες όπως τις ονομάζουν οι κατασκευαστές. Το κόστος για τη δημιουργία αυτού του φουτουριστικού θερέτρου υπολογίζεται στα πέντε δισ. δολάρια.

Οι ένοικοι των κατοικιών θα έχουν στη διάθεση τους όλες τις ανέσεις ενός πολυτελούς θερέτρου (εστιατόρια, χώρους διασκέδασης, κέντρα περιποίησης του σώματος, χώρους άθλησης, χώρους εκδηλώσεων κ.α.). Θα υπάρχει επίσης ένα μεταφορικό μέσο σχεδιασμένο ως διαστημόπλοιο με το οποίο θα μετακινούνται μέσα στην εγκατάσταση ένοικοι και επισκέπτες.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές η εγκατάσταση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις διαστημικές υπηρεσίες για να εκπαιδεύονται εκεί αστροναύτες που πρόκειται να ταξιδέψουν στη Σελήνη ή σε άλλες διαστημικές αποστολές.

Τα στελέχη της Moon World Resorts υποστηρίζουν ότι το θέρετρο θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλες τις πτυχές της οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και όχι μόνο στον τουριστικό κλάδο αλλά και στον κατασκευαστικό, στον κτηματομεσιτικό, στον τομέα των μεταφορών, στον τομέα των υποδομών, της ενέργειας, της τεχνολογίας ακόμη και στον αγροτικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News