327
Ο Καραγκιόζης της οικογένειας Σπυρόπουλου στα επαναστατικά ταμπούρια του 1821 | ΙΔΡΥΜΑ Μ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η Επανάσταση των Σκιών

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2021, 17:42
Ο Καραγκιόζης της οικογένειας Σπυρόπουλου στα επαναστατικά ταμπούρια του 1821
|ΙΔΡΥΜΑ Μ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η Επανάσταση των Σκιών

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2021, 17:42

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο Καραγκιόζης του Σπυρόπουλου δίνει δυναμικό «παρών» από το διαδίκτυο και παρουσιάζει online την Επανάσταση των Σκιών! Οι σπουδαίοι καραγκιοζοπαίκτες, Θανάσης και Κώστας Σπυρόπουλος, ζωντανεύουν με τον ξεχωριστό τρόπο του Καραγκιόζη και την τέχνη τους στο Θέατρο Σκιών, ηρωικές μορφές της ελληνικής επανάστασης, με τη συμβολή καταξιωμένων και πολύ αγαπητών ηθοποιών που τις προλογίζουν!

Οι δύο πρώτες ιστορίες παρουσιάστηκαν ήδη (13, 14/3 & 20, 21/3 με τον Κρατερό Κατσούλη) και το πρόγραμμα συνεχίζεται ως εξής:

  • 24/3 «Η κυρα-Φροσύνη και ο τύραννος της Ηπείρου Αλή Πασάς» με ιστορική αναδρομή από την ηθοποιό Αρετή Ζαχαριάδου και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα  Σπυρόπουλου.
  • 25/3 «Παπαφλέσσας – Ο Μπουρλοτιέρης των ψυχών» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

  • 26/3 «Ο Αθανάσιος Διάκος & η Μάχη της Αλαμάνας» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου και παράσταση απ’ τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.
  • 27/3 «Μάρκος Μπότσαρης – Ο αετός του Καρπενησίου» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Σπύρο Πούλη και παράσταση σε από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

Στην τελευταία παράσταση περιλαμβάνεται ξενάγηση στη Διαδικτυακή Εκθεση Θεάτρου Σκιών της Οικογένειας Σπυρόπουλου που παρουσιάζει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ημέρες προβολής: 24, 25, 26, 27 Μαρτίου

Ώρες: 10:00 – 23:00

Τιμή εισιτηρίου: 6,5 €

Εισιτήρια μέσω viva.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν οι καραγκιοζοπαίκτες Θανάσης & Κώστας Σπυρόπουλος.

Τις παραστάσεις προλογίζουν οι ηθοποιοί: Κρατερός Κατσούλης,  Αρετή Ζαχαριάδου, Τάκης Βαμβακίδης, Λευτέρης Ελευθερίου, Σπύρος Πούλης.

Την έκθεση παρουσιάζει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Τα γυρίσματα έγιναν στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος, Βοηθοί σκηνής: Χάρης Κουτσογιάννης, Πάνος Δρακόπουλος και η μικρή Πέγκυ  Σπυροπούλου, Υπεύθυνη παραγωγής: Μαργαρίτα Δρακοπούλου, Κάμερες: Σπύρος Ρομποτής, Βαγγέλης Μύρκος – Blackapple.gr, Μοντάζ: Μιχάλης Χαλκιόπουλος

Μουσική επιμέλεια KOMPANIA: Σωτήρης Παπατραγιάννης (τραγούδι, μπαγλαμάς), Ιουλία Καραπατάκη (τραγούδι), Θοδωρής Πετρόπουλος (μπουζούκι, τζουράς, κιθάρα), Τζίμης Γκίνης (ακορντεόν), Γιώργος Παπαδόπουλος (κιθάρα, κλαρίνο), Μιχάλης Δάρμας (μπάσο, μαντολίνο), Κώστας Σπυράτος (κρουστά), Θοδωρής Ξηντάρης (τρομπέτα), Τούλα Πλέσσα  και Φρίξος Γαζεπίδης (τραγούδι).

Επιμέλεια – κατασκευή σκηνικών και φιγουρών: Ηλίας Πλακίδης, Θανάσης Σπυρόπουλος, Δημήτρης Μπερέκος, Νικόλας Τζιβελέκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...