223
Η γνωστή ηθοποιός διαβάζει ποιήματα για τους σκοπούς της κινητοποίησης | Reuters

Η Eμα Τόμσον στο πλευρό ακτιβιστών για το κλίμα στο Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 19:42
Η γνωστή ηθοποιός διαβάζει ποιήματα για τους σκοπούς της κινητοποίησης
|Reuters

Η Eμα Τόμσον στο πλευρό ακτιβιστών για το κλίμα στο Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 19:42

Η διάσημη πρωταγωνίστρια Έμα Τόμσον βρέθηκε σήμερα στο πλευρό των νεαρών ακτιβιστών, που κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου για να υπερασπιστούν το κλίμα, σε μια κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της οποίας η ηθοποιός ανέγνωσε ποιήματα για τα δώρα της φύσης στον άνθρωπο.

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης, η οργάνωση Extinction Rebellion, απεύθυναν κάλεσμα για μια ειρηνική πολιτική ανυπακοή, με στόχο να εξαναγκάσουν τη βρετανική κυβέρνηση να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν έως το 2025, ώστε να αποτραπεί η παγκόσμια κλιματική κρίση.

Η Έμα Τόμσον, μαζί με άλλους ηθοποιούς, ανέγνωσαν ποιήματα, ύμνους στην ομορφιά της φύσης, από ένα ροζ σκάφος που έφεραν οι διαδηλωτές στο Όξφορντ Σέρκους, στην καρδιά του Λονδίνου.

«Ο πλανήτης μας έχει σοβαρό πρόβλημα» είπε η Τόμσον σε δημοσιογράφους. «Βρισκόμαστε εδώ σε αυτή τη γη της λογικής και με κάνει τόσο ευτυχισμένη το γεγονός ότι μπορώ να σταθώ μαζί με όλους εσάς και να προσθέσω τη φωνή μου σε εκείνη των νέων, που ενέπνευσαν το νέο αυτό κίνημα» υπογράμμισε η ίδια, μία από τις πλέον καταξιωμένες ηθοποιούς της Βρετανίας, με δύο Όσκαρ στο ενεργητικό της.

Η εμφάνιση της Τόμσον ακολούθησε τη διαμαρτυρία, νωρίτερα σήμερα, στο αεροδρόμιο του Χίθροου, όπου μια ομάδα εφήβων, ορισμένοι ηλικίας 13 και 14 ετών, κρατούσαν ένα πανό, δίπλα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο», με το σύνθημα: «Είμαστε άραγε η τελευταία γενιά;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...