309
Η άφιξη των εμβολίων στο αεροδρόμιο των Σκοπίων | twitter

Η Ελλάδα δώρισε 20.000 εμβόλια στη Βόρεια Μακεδονία

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 16:07
Η άφιξη των εμβολίων στο αεροδρόμιο των Σκοπίων
|twitter

Η Ελλάδα δώρισε 20.000 εμβόλια στη Βόρεια Μακεδονία

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 16:07

Στα Σκόπια έφτασαν το πρωί της Τρίτης τα 20.000 εμβόλια της AstraZeneca που δώρισε στη Βόρεια Μακεδονία η ελληνική κυβέρνηση.

Στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Ρούσσου Κούνδουρου, τα εμβόλια παρέλαβε ο υπουργός Υγείας, Βένκο Φίλιπτσε.

Σχετική ανάρτηση έκανε η Πολιτική Προστασία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter:

Την ώρα της παράδοσης των εμβολίων, στο αεροδρόμιο των Σκοπίων προσγειώθηκε και το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο μετέφερε τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε χθες στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο Ζόραν Ζάεφ χαιρέτισε την ελληνική αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο υπεύθυνος της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Διακόπουλος, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα για την αποστολή των εμβολίων.

Την παράδοση των εμβολίων που δώρισε η Ελλάδα γνωστοποίησε και ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας.

«Σήμερα παραλάβαμε 20.000 δόσεις εμβολίων AstraZeneca, τις οποίες μας δώρισαν οι φίλοι μας της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή η υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό έχει μεγάλη σημασία για εμάς, για την οποία εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης, μας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες εκείνη τη στιγμή» ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βένκο Φίλιπτσε.

Εκτός της Ελλάδας, η Βόρεια Μακεδονία έλαβε δωρεές εμβολίων και από άλλες χώρες, όπως από τη Σερβία, η οποία δώρισε το προηγούμενο διάστημα περίπου 50.000 εμβόλια, και την Τουρκία, η οποία απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στα Σκόπια 30.000 εμβόλια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News