401
Η Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πελώνη για AstraZeneca: Προσβλητική η αναφορά σε «ξεστοκάρισμα»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 15:52
Η Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πελώνη για AstraZeneca: Προσβλητική η αναφορά σε «ξεστοκάρισμα»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 15:52

Να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την ξαφνική μετατόπιση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με τη χρήση του εμβολίου των Οξφόρδης/AstraZeneca –που πλέον δεν συνιστάται για τους κάτω των 60 ετών, παρότι για μεγάλο διάστημα οι πολίτες 30 έως 44 ετών καλούνταν να εμβολιαστούν αποκλειστικά με το συγκεκριμένο σκεύασμα και ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι «το καλό εμβόλιο είναι το γρήγορο εμβόλιο»– κλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Μάλιστα, η ερώτηση που δέχτηκε ήταν αρκούντως προβοκατόρικη, καθώς της υπενθύμισαν ότι όταν λίγο πριν από το Πάσχα είχαν ανοίξει τα ραντεβού για τους 30-39 ετών (και μετά και για τους 40-44), ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει ευθαρσώς λόγο για «ξεστοκάρισμα». Η ερώτηση προς την κυρία Πελώνη ήταν αν τωρα δικαιώνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εξακολουθούμε να θεωρούμε αυτή τη φρασεολογία προσβλητική, προσβλητική για τους επιστήμονες της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού, των οποίων τις αποφάσεις και τις συστάσεις ακολουθεί η κυβέρνηση εξ αρχής, προσβλητική για όλους τους πολίτες που εμβολιάστηκαν, για όλους τους πολίτες που έδωσαν και δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας», ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Η ίδια συνέχισε: «Θα ήθελα να μην ξεχνάμε τη μεγάλη εικόνα. Να θυμόμαστε πού ήμασταν πέρυσι, πού ήμασταν δύο μήνες πριν και ότι αυτή η καλή επιδημιολογική εικόνα που έχουμε σήμερα είναι μια κατάκτηση όλων μας, είναι μια κατάκτηση όλων όσοι έδωσαν τη μάχη και όλων των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και συνεχίζουν να εμβολιάζονται» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στη σύσταση της κυρίας Θεοδωρίδου για τον εμβολιασμό, επισήμανε ότι «η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών εξήγησε αναλυτικά χθες το επιστημονικό σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση και υπάρχει βέβαια και η σύσταση σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca να συνεχίσουν τον εμβολιασμό τους με τη δεύτερη δόση».

«Συνηγορούν σε αυτό όλα τα επιστημονικά δεδομένα. Ενδεικτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν 1,3 περιστατικά πιθανής παρενέργειας στο 1.000.000 εμβολιασμούς και 20 ευρωπαϊκές χώρες συστήνουν επίσης τη συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο στη δεύτερη δόση, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση ότι μπορεί να πετύχει κανείς ανοσία με εναλλαγή εμβολίων μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης» είπε.

Επίσης, η κυρία Πελώνη ανακοίνωσε ότι η πρόταση της Επιτροπής Βιοηθικής αναμένεται τις επόμενες ημέρες και ότι η κυβέρνηση θα τη μελετήσει και θα λάβει τις αποφάσεις της, «με γνώμονα την υγεία των πολιτών, τις ελευθερίες τους, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους και με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News