186
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ | REUTERS/Juan Medina/File Photo

Ισπανία: Κάλπες για τις 28 Απριλίου αποφάσισε ο Πέδρο Σάντσεθ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 11:58
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ
|REUTERS/Juan Medina/File Photo

Ισπανία: Κάλπες για τις 28 Απριλίου αποφάσισε ο Πέδρο Σάντσεθ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 11:58

Και επισήμως σε προεκλογική περίοδο μπαίνει η Ισπανία μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές στις 28 Απριλίου.

Η απόφαση έρχεται δύο ημέρες μετά την καταψήφιση του σχεδίου του προϋπολογισμού.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας των Σοσιαλιστών υπό τον Σάντσεθ δεν υποστηρίχθηκε τελικά από τα μικρά καταλανικά κόμματα. Οκτώ μήνες νωρίτερα αυτά τα ίδια κόμματα είχαν στηρίξει την κυβέρνησή του.

Τα κόμματα αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την κυβέρνηση γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε να συζητήσει το αίτημα των Καταλανών για αυτοδιάθεση, σημειώνει το BBC.

Αυτή την Τρίτη μάλιστα άρχισε η δίκη των 12 καταλανών αυτονομιστών πολιτικών και ακτιβιστών με την κατηγορία της ανταρσίας και της στάσης σε σχέση με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία το 2017.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, αν και φέρνουν πρώτους τους Σοσιαλιστές.

Το Λαϊκό Κόμμα αναμένεται να έχει καλή επίδοση, όπως και  το νέο αντιμεταναστευτικό κόμμα Vox, το οποίο έχει καταφέρει να μπει στην τοπική Βουλή στην Ανδαλουσία και διεκδικεί έδρες και στην ισπανική Βουλή.

Στην απερχόμενη Βουλή οι Σοσιαλιστές έχουν 84 ψήφους από τις 350 του σώματος και οι Podemos 67 έδρες. Το Λαϊκό Κόμμα έχει  134 έδρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...