163
|

Η διαστημική λάμψη των ψαράδων

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 13:22

Η διαστημική λάμψη των ψαράδων

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 13:22

Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει υπεραλίευση, την απάντηση μάς την προσφέρουν τα μέλη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού: μια φωτογραφία από τη στρατόσφαιρα, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καταγράφει ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, τους αμέτρητους βαρκάρηδες που σπεύδουν κάθε βράδυ στη θάλασσα της Ινδοκίνας και με τα –ορατά και από το Διάστημα–πράσινα φώτα τους προσπαθούν για τη μεγάλη ψαριά.

Η φωτογραφία καλύπτει ένα μέρος της Ταϊλάνδης και την Καμπότζης τη νύχτα κοιτάζοντας (από αριστερά) από τον βορρά προς τον νότο.

Οι κίτρινες λάμψεις στην εικόνα είναι τα φώτα διαφόρων πόλεων με την περιοχή της Μπανγκόκ να είναι εκείνη με την μεγαλύτερη συγκέντρωση και λαμπρότητα φωτισμού –η φωτορύπανση είναι ένα άλλο πονεμένο ζήτημα καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου ως είδος αυτή η γενιά δεν μπορεί να δει τα αστέρια.

Τα λαμπερά πράσινα φώτα στην Θάλασσα Ανταμάν (αριστερά) και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης (δεξιά) ανήκουν σε αμέτρητα ψαροκάικα. Το φως χρησιμοποιείται ως πόλος έλξης των ψαριών πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται μετά ως δολώματα στην αλιεία καλαμαριών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...