374
Ο Φρανκ Σινάτρα -ένα πορτρέτο του φιλοτεχνημένο από τον Νόρμαν Ρόκγουελ- και η Μπάρμπαρα, τέταρτη και τελευταία σύζυγός του | Sotheby's

Η Μπάρμπαρα «αποκαλύπτει» μετά θάνατον τον… ζωγράφο Φρανκ Σινάτρα

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 10:47
Ο Φρανκ Σινάτρα -ένα πορτρέτο του φιλοτεχνημένο από τον Νόρμαν Ρόκγουελ- και η Μπάρμπαρα, τέταρτη και τελευταία σύζυγός του
|Sotheby's

Η Μπάρμπαρα «αποκαλύπτει» μετά θάνατον τον… ζωγράφο Φρανκ Σινάτρα

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 10:47

O Δεκέμβριος είναι πάντα ο μήνας του Φρανκ Σινάτρα. Οχι μόνο για τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια του, αλλά και για την επέτειο της γέννησής του (12 Δεκεμβρίου 1915). Ετσι ο χρονισμός που επέλεξε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s για να βγάλει τον προσεχή Δεκέμβριο σε πλειστηριασμό σπάνια αντικείμενα που ανήκαν στον Φρανκ και την Μπάρμπαρα Σινάτρα δεν είναι τυχαίος.

Οπως τυχαία δεν είναι και τα αντικείμενα της δημοπρασίας με τίτλο «Lady Blue Eyes: Property of Barbara and Frank Sinatra»: έργα τέχνης, κοσμήματα, έπιπλα και άλλα προσφέρουν μια σπάνια ματιά στον αθέατο κόσμο του διάσημου τραγουδιστή και ηθοποιού (αλλά και ζωγράφου!).

Ο πίνακας που φιλοτέχνησε ο Σινάτρα το 1991, επτά χρόνια πριν από τον θάνατό του
Το σενάριο του «Ocean’s Eleven», ταινίας που πρωταγωνίστησε ο Σινάτρα (μαζί με την υπόλοιπη παρέα της Rat Pack) το 1960
Το σενάριο του φιλμ «Οσο υπάρχουν άνθρωποι» («From Here to Eternity», 1953) αναμένεται να πωληθεί περί τα 9.000 δολάρια

Οπως εξάλλου αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα αποκαλυφθεί μια ολότελα διαφορετική πλευρά του «Mister Blue Eyes». Καθότι ένα «λάδι» με τίτλο «Αφηρημένο, στην παράδοση του Μοντριάν» φέρει την υπογραφή του! Με σαφή αναφορά στον ολλανδό ζωγράφο Πιετ Μοντριάν (και ιδρυτή του καλλιτεχνικού ρεύματος De Stilj), ο πίνακας αποδεικνύει ότι ο Φράνκι είχε μια άγνωστη έως σήμερα, ροπή προς την αφηρημένη ζωγραφική. Το έργο αναμένεται να αποφέρει έσοδα μεταξύ 10.000 και 15.000 δολαρίων, ενώ θα δημοπρατηθούν και άλλοι πίνακες του «Κυρίου Μπλε Μάτια».

Η Μπάρμπαρα Σινάτρα ήταν η τέταρτη και η τελευταία γυναίκα του Φράνκι και αυτή που έμεινε τα περισσότερα χρόνια στο πλευρό του. Πέθανε τον Ιούλιο του 2017, αφού επί σχεδόν 20 χρόνια ήταν διαχειριστής της μεγάλης κληρονομιάς που της άφησε ο Σινάτρα όταν απεβίωσε το 1998.

Μεταξύ των άλλων πινάκων που κοσμούσαν το σπίτι των Μπάρμπαρα και Φράνκι είναι και ένα πορτραίτο του Σινάτρα από τον Νόρμαν Ρόκγουελ. Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί για το Barbara Sinatra’s Children’s Center.

Πορτρέτο του Σινάτρα, δια χειρός Νόρμαν Ρόκγουελ. Ο πίνακας αναμένεται να δημοπρατηθεί κάπου μεταξύ 80.000 και 120.000 δολαρίων

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...