262
Ο Ραλφ Φάινς, αν και σπουδαίος ηθοποιός, επισκιάστηκε επί σκηνής από ένα αληθινό φίδι | EPA/CLAUDIO ONORATI

Αληθινό φίδι έκλεψε την παράσταση από τον Ραλφ Φάινς

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2018, 15:05
Ο Ραλφ Φάινς, αν και σπουδαίος ηθοποιός, επισκιάστηκε επί σκηνής από ένα αληθινό φίδι
|EPA/CLAUDIO ONORATI

Αληθινό φίδι έκλεψε την παράσταση από τον Ραλφ Φάινς

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2018, 15:05

Ο Ραλφ Φάινς και η Σόφι Οκονέντο υποτίθεται πως θα ήταν οι σταρ της νέας φιλόδοξης θεατρικής παραγωγής «Αντώνιος και Κλεοπάτρα» στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου. Κι όμως, την παράσταση έκλεψε ένα αληθινό φίδι, που κάνει την εμφάνισή του σε χαρακτηριστική σκηνή του έργου.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, πολλοί θεατές ξαφνιάστηκαν όταν είδαν το ολοζώντανο ερπετό επί σκηνής, τη στιγμή που η βασίλισσα της Αιγύπτου αποφασίζει να αυτοκτονήσει με τη βοήθεια ενός δηλητηριώδους φιδιού.

Ο Αντώνιος (Φάινς) μπροστά στη νεκρή Κλεοπάτρα (Οκονέντο), που πέθανε από το δάγκωμα ενός φιδιού (National Theatre of London)

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, τέσσερα είναι τα φίδια που χρησιμοποιούνται εναλλάξ για τον ίδιο σημαντικό ρόλο!

Οπως σχολίασε και ο σκηνοθέτης της παράστασης, Σάιμον Γκόντγουιν: «Προσπαθώντας να αποδώσουμε τα πάντα στις πραγματικές τους διαστάσεις, καλωσορίσαμε και το αληθινό φίδι. Στόχος μας ήταν μία μοντέρνα παραγωγή, με μοντέρνες αναφορές. Για κάποιον λόγο, αναζητώντας το αίμα, τη σάρκα και τα δάκρυα του έργου, νιώσαμε ότι η παρουσία ενός πραγματικού φιδιού θα είχε πολύ μεγάλη σημασία».

Το φίδι ξεκουράζεται πριν από τη μεγάλη του ερμηνεία

Πάντως, όσο κι αν έκανε αίσθηση το φίδι, οι ερμηνείες του 55χρονου Φάινς και της 50χρονης Οκονέντο δεν πέρασαν απαρατήρητες, κάθε άλλο μάλιστα.

Οσο για τις υποκριτικές ικανότητες των τεσσάρων φιδιών, ο σκηνοθέτης είπε χαρακτηριστικά: «κάποια είναι πιο συνεργάσιμα από κάποια άλλα. Οπως και να ‘χει πάντως, είναι πολύ διασκεδαστικό που κάνουμε κάτι τέτοιο και είναι κάτι που μόνο το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου μπορεί να προσφέρει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...