375
Και οι τρεις είναι όμορφοι και έκλεψαν τις εντυπώσεις των κριτικών. Από αριστερά ο Τομ Φορντ, η Εϊμι Ανταμς, ο Τζέικ Τζίλενχαλ | REUTERS/Alessandro Bianchi

H στιλπνότητα του σχεδιαστή Τομ Φορντ κατακτά τη Βενετία

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2016, 15:25
Και οι τρεις είναι όμορφοι και έκλεψαν τις εντυπώσεις των κριτικών. Από αριστερά ο Τομ Φορντ, η Εϊμι Ανταμς, ο Τζέικ Τζίλενχαλ
|REUTERS/Alessandro Bianchi

H στιλπνότητα του σχεδιαστή Τομ Φορντ κατακτά τη Βενετία

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2016, 15:25

Ομορφοι θλιμμένοι άνθρωποι σε υπέροχα σπίτια: Το μοτίβο του σχεδιαστή και πλέον και σκηνοθέτη Τομ Φορντ που αγαπήσαμε στο «Ενας άνδρας μόνος» επέστρεψε στη νέα του ταινία, τα «Νυχτερινά Ζώα» που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο φεστιβάλ της Βενετίας.

1505
O Tζέικ Τζίλενχαλ είναι ο πρώην σύζυγος και συγγραφέας του μυθιστορήματος «Νυχτερινά ζώα»

Πρωταγωνιστεί η Εϊμι Ανταμς που ήδη είδαμε στο φεστιβάλ στην ταινία «Αφιξη» και που απέσπασε εντυπωσιακές κριτικές. Στην ταινία του αμερικανού μόδιστρου υποδύεται  την Σούζαν, μια επιτυχημένη επιμελήτρια τέχνης σε γκαλερί στο Λος Αντζελες (υποδειγματικό μοντέλο γυναίκας για τον Φορντ, προφανώς) που είναι αφόρητα δυστυχής.  Ο άντρας της μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για να σώσει την επιχείρησή του και η Εϊμι μένει πανέμορφη, αλλά μόνη στο σπίτι της με το γλυπτό του Τζεφ Κουνς στον κήπο… Ο κόσμος της τέχνης και της μόδας δίνουν τον τόνο σε ένα άψογο ψυχολογικό θρίλερ.

Σε αυτή την περίοδο μοναξιάς, απόστασης από τον σύζυγό της και δυστυχίας, διαβάζει ένα μυθιστόρημα, το «Νυχτερινά ζώα» που έχει γράψει ο πρώην σύζυγός της τον οποίο υποδύεται στην ταινία ο Τζέικ Τζίλενχαλ (ναι και το αντρικό πρότυπο είναι αφόρητα όμορφο). Ο Εντουαρντ δεν έχει παντρευτεί ξανά και είναι προφανές ότι ακόμα αγαπά την Σούζαν στην οποία έχει αφιερώσει το βιβλίο.

Ηρωας στο μυθιστόρημά του είναι ο Τόνι που σε ένα οικογενειακό ταξίδι πέφτει θύμα απατεώνων που απαγάγουν τη σύζυγο και τη γυναίκα του. Οι δυο ιστορίες, η πραγματική και αυτή του βιβλίου διεξάγονται παράλληλα με τον Τζίλενχαλ να ερμηνεύει και τον ρόλο του Τόνι.

1498
Η υπέροχη Εϊμι Ανταμς ερμηνεύει την Σούζαν, επιμελήτρια τέχνης, πανέμορφη και δυστυχής σε ένα συγκλονιστικό σπίτι στο Λος Αντζελες

Η Σούζαν διαβάζει το βιβλίο μέσα στο γυάλινο συγκλονιστικό σπίτι της και αναπόφευκτα θυμάται τη ζωή της με τον Εντουαρντ και την συγκρίνει με τον γάμο της τώρα. Εντυπωσιακά φλας μπακ διατρέχουν όλη την ταινία, που ταυτόχρονα παρουσιάζει τη ζωή της Σούζαν και την υπόθεσή του μυθιστορήματος. Οι κριτικοί που είδαν το πρωί της Παρασκευής την προβολή μιλούν για εκπληκτικές ερμηνείες της Ανταμς και του Τζίλενχαλ, αλλά και για μια ιδιαιτέρως σκοτεινή και αινιγματική ατμόσφαιρα που ίσως δυσαρεστήσει το κοινό. Ενα καθαρόαιμο θρίλερ με στιλπνή κομψότητα και αισθητική. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον Τομ Φορντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...