227
Η Μον Λαφέρτε πήρε ανοιχτά μέρος υπέρ των διαδηλωτών | REUTERS/Danny Moloshok

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στα Latin Grammy για τη βία στη Χιλή

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2019, 13:45
Η Μον Λαφέρτε πήρε ανοιχτά μέρος υπέρ των διαδηλωτών
|REUTERS/Danny Moloshok

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στα Latin Grammy για τη βία στη Χιλή

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2019, 13:45

Η απονομή των βραβείων πάντα προσφέρεται για διαμαρτυρίες κάθε είδους, ακόμη και για πολιτικά ζητήματα, καθώς εξάλλου η προβολή είναι εξασφαλισμένη.

Αυτό εκμεταλλεύτηκε η χιλιανή τραγουδίστρια Μον Λαφέρτε η οποία κατά την απονομή των Latin Grammy την Πέμπτη στο Λας Βέγκας διαμαρτυρήθηκε γυμνόστηθη και σιωπηλά για όσα συμβαίνουν στις χώρα της τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Λαφέρτε μπροστά στις κάμερες άνοιξε τη μπλούζα της. Είχε γράψει στο στήθος της τη φράση «Στη Χιλή βασανίζουν, βιάζουν και σκοτώνουν».

Αργότερα, όταν η Λαφέρτε κέρδισε το βραβείο καλύτερου εναλλακτικού άλμπουμ, αφιέρωσε το βραβείο στον λαό της Χιλής.

Μουσικοί και αθλητές από τη Χιλή έχουν στηρίξει ανοιχτά τους διαδηλωτές, όπως σημειώνει ο Guardian. Μόλις αυτή την εβδομάδα η Εθνική Ποδοσφαίρου Ανδρών αποφάσισε να αποσυρθεί από φιλικό αγώνα με το Περού σε συμπαράσταση στους διαδηλωτές.

Εδώ και πάνω από ένα μήνα η Χιλή είναι σε αναβρασμό. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν με αφορμή την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων, αλλά επεκτάθηκαν και σε άλλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Πάνω από 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, από τους οποίους τουλάχιστον πέντε από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν και άλλοι τυφλώθηκαν από τις πλαστικές σφαίρες που εκτοξεύει η αστυνομία. Πολυάριθμες είναι οι καταγγελίες για βασανιστήρια, βιασμούς και ωμή βία.

Την Παρασκευή οι διαδηλωτές πέτυχαν μια σημαντική πολιτική νίκη καθώς το Κογκρέσο συμφώνησε στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον Απρίλιο του 2020 για το αναθεωρημένο Σύνταγμα. Αγνωστο όμως είναι αν αυτό  μπορεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...