354
H μαύρη μικρή αράχνη που «ακούει» πλέον στο όνομα Καρλ Λάγκερφελντ | Queensland Museum/Wikipedia/CreativeProtagon

Γιατί βάφτισαν αυτήν την αράχνη… Καρλ Λάγκερφελντ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2019, 17:18
H μαύρη μικρή αράχνη που «ακούει» πλέον στο όνομα Καρλ Λάγκερφελντ
|Queensland Museum/Wikipedia/CreativeProtagon

Γιατί βάφτισαν αυτήν την αράχνη… Καρλ Λάγκερφελντ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2019, 17:18

Ποιος είπε ότι η υψηλή ραπτική δεν μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με τις… αράχνες; Οι Αυστραλοί βρήκαν τη λύση που «παντρεύει» τα εκλεκτά υφάσματα με τα οκτάποδα, χνουδωτά και κατά γενική ομολογία ανεπιθύμητα πλάσματα.

Συγκεκριμένα, μια αραχνολόγος ονόματι Μπάρμπαρα Μπάερ βοήθησε πρόσφατα στην αναγνώριση πέντε νέων ειδών μικροσκοπικών αραχνών. Μία εξ αυτών έχει μεγάλα μαύρα μάτια που θυμίζουν τα γυαλιά ηλίου που φορούσε μέρα-νύχτα, βρέξει-χιονίσει, ο κορυφαίος σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ.

Οπως είναι και το… λογικό επακόλουθο, η μαύρη μικρή αράχνη με τα άσπρα πόδια ακούει πλέον στο όνομα Καρλ Λάγκερφελντ (Jotus karllagerfeldi). Και αν αυτό σας ακούγεται παράξενο, κακώς. Γιατί αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα πλάσμα παίρνει το όνομα κάποιου γνωστού καλλιτέχνη. Φερ’ ειπείν, ένα είδος μύγας ονομάστηκε… Μπιγιονσέ επειδή «έχει πυκνή, χρυσαφένια κόμη» όπως η γνωστή τραγουδίστρια.

Την τιμητική τους έχουν επίσης ο θρύλος της ρέγκε Μπομπ Μάρλεί με ένα θαλάσσιο παράσιτο και ο ιδιοκτήτης του περιοδικού Playboy και της «βίλας των οργίων» Playboy Mansion, ο Χιου Χέφνερ, με -τι άλλο;- ένα κουνέλι.

Από πολιτικούς έχουμε τον Τζορτζ Μπους με ένα σκαθάρι και από δικτάτορες τον Αδόλφο Χίτλερ επίσης με ένα σκαθάρι. Σκαθάρι και για τη βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιό Κέιτ Ουίνσλετ και ένα μικρό βατράχι για τον πρίγκιπα και διάδοχο του βρετανικού θρόνου Κάρολο.

Η γυναίκα που ανακάλυψε την «Καρλ Λάγκερφελντ»

Η αραχνολόγος Μπάρμπαρα Μπάερ είχε από μικρή πάθος για τις αράχνες, κάτι που διαπίστωσε στα δάση της Γερμανίας όπου μεγάλωσε. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Guardian, αποφάσισε να μετακομίσει στην Αυστραλία για να ανακαλύψει καινούργια είδη αραχνοειδών.

Περίπου 3.500 είδη αυστραλιανών αραχνών έχουν ταξινομηθεί, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο αριθμός των ειδών ξεπερνά τα 10.000.

Η κυρία Μπάερ ανακάλυψε τα πέντε νέα είδη μαζί με τους συναδέλφους της Γιόζεφ Σούμπερτ και Ντανίλο Χαρμς. Τέσσερα από τα πέντε νέα είδη προέρχονται από το Κουίνσλαντ και το ένα από τη Νέα Νότια Ουαλία.

Τα είδη που ανακαλύφθηκαν είναι συγγενή με την αράχνη-αλεξιπτωστή και την αράχνη-παγόνι που είναι γνωστές για έναν περίπλοκο χορό ζευγαρώματος που θυμίζει αυτόν της πεταλούδας!

Οι αράχνες που ανακαλύφθηκαν έχουν περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, οπότε η πιθανότητα να αντιληφθείτε την παρουσία της Καρλ Λάγκερφελντ, αν ποτέ βρεθείτε στην Αυστραλία, είναι εξαιρετικά μικρή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...