195
O γερμανός υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στον Ερντογάν | REUTERS

Τελεσίγραφο Μάας στον Ερντογάν: Σταμάτα τις προκλήσεις, έρχονται κυρώσεις

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 13:38
O γερμανός υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στον Ερντογάν
|REUTERS

Τελεσίγραφο Μάας στον Ερντογάν: Σταμάτα τις προκλήσεις, έρχονται κυρώσεις

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 13:38

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Αγκυρα έστειλε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, λίγο πριν από την έναρξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αν θέλει να αποφύγει τη διεξαγωγή νέων συνομιλιών στην ΕΕ για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μάας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Από την Τουρκία εξάρτάται ποια απόφαση θα ληφθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο», υπογράμμισε ο γερμανός ΥΠΕΞ και προειδοποίησε πως αν δεν υπάρξουν θετικά σημάδια έως τον Δεκέμβριο, αλλά μόνο νέες προκλήσεις, όπως η επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κατεχόμενη Κύπρο, τότε η συζήτηση θα είναι δύσκολη.

«Τότε», όμως, συμπλήρωσε, «σίγουρα θα προκύψει ξανά το ζήτημα επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας».

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όσο και ο κύπριος ομόλογός του , Νίκος Χριστοδουλίδης, αναμένεται να θέσουν προ των ευθυνών τους του ευρωπαίους ομολόγους,καθώς είναι πασίδηλο ότι η λογική του κατευνασμού έναντι του Ερντογάν έχει αποτύχει παταγωδώς.

Στο ίδιο πλαίσιο θα απευθύνουν νέα προειδοποίηση για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η παράταση της αδράνειας που επιδεικνύει η Ευρώπη απέναντι στην επίμονη προκλητικότητα της Αγκυρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...