182
Ο Μπόρις Πιστόριους σε άσκηση του γερμανικού στρατού, την Τετάρτη | REUTERS/Benjamin Westhoff

Γερμανία: Θα στείλουμε και Leopard 1 στο Κίεβο

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 10:45
Ο Μπόρις Πιστόριους σε άσκηση του γερμανικού στρατού, την Τετάρτη
|REUTERS/Benjamin Westhoff

Γερμανία: Θα στείλουμε και Leopard 1 στο Κίεβο

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 10:45

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την προμήθεια αρμάτων μάχης Leopard 1 από τα αποθέματα της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας στον ουκρανικό στρατό.

Παράλληλα, βρίσκεται σε συνομιλίες με το Κατάρ για την επαναγορά 15 αρμάτων εφοδιασμένων με δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard για να τα στείλει και αυτά στο Κίεβο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, την Παρασκευή.

Η παράδοση των παλαιότερων Leopard στην Ουκρανία μπορεί να γίνει αμέσως μετά την επισκευή τους, διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές στην εφημερίδα.

Οι εταιρείες αμυντικού εξοπλισμού Rheinmetall και Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) σκοπεύουν να κάνουν επισκευές σε αυτά και να τα θέσουν στη διάθεση του ουκρανικού στρατού αν επιθυμεί να τα αγοράσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την ίδια στιγμή, γερμανοί αξιωματούχοι συνομιλούν με το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ για την ενδεχόμενη επαναγορά των Gepard και των πυρομαχικών τους, τα οποία πούλησε η Γερμανία στο εμιράτο για την ασφάλεια των σταδίων όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Τα Gepard έχουν αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα από εταίρους μας, αυτό οπωσδήποτε θα βοηθούσε τους Ουκρανούς», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Αμυνας, Μπόρις Πιστόριους, στη γερμανική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News