311
O Bλαντίμιρ Πούτιν στο βήμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 80 χρόνια από τη Μάχη του Στάλινγκραντ | Sputnik/Dmitry Azarov/Pool via REUTERS ATTENTION EDITORS

Πούτιν: «Μετά από 80 χρόνια βλέπουμε ξανά γερμανικά τανκς»

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 22:40
O Bλαντίμιρ Πούτιν στο βήμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 80 χρόνια από τη Μάχη του Στάλινγκραντ
|Sputnik/Dmitry Azarov/Pool via REUTERS ATTENTION EDITORS

Πούτιν: «Μετά από 80 χρόνια βλέπουμε ξανά γερμανικά τανκς»

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 22:40

Με τον ένοπλο αγώνα της χώρας του κατά της ναζιστικής Γερμανίας παραλλήλισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνυλιακή αίθουσα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη νικηφόρα για την (τότε) Σοβιετική Ενωση επί των εισβολέων Ναζί, Μάχη του Στάλινγκραντ.

«Είναι απίστευτο αλλά είναι αλήθεια. Απειλούμαστε ξανά από γερμανικά τανκς Leopard», είπε ο ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στην απόφαση του Βερολίνου να συνδράμει τις ουκρανικές δυνάμεις με τανκς, υπονοώντας έτσι ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

«Οσοι ελπίζουν σε ρωσική ήττα στα πεδία των μαχών φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν ότι ένας σύγχρονος πόλεμος με τη Ρωσία θα είναι πολύ διαφορετικός από ό,τι φαντάζονται. Δεν θα χρειαστεί να στείλουμε τανκς στα σύνορά τους, έχουμε άλλους τρόπους να απαντήσουμε. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι», συνέχισε ο Πούτιν από το Βόλγκογκραντ, όπως μετονομάστηκε πρόσφατα το Στάλινγκραντ,

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε ο προϊστάμενός του, αρκούμενος στην εξής δήλωση: «Στην αποστολή νέων όπλων (στην Ουκρανία) από τη Δύση, η Ρωσία θα απαντήσει κάνοντας ευρύτερη χρήση του οπλικού δυναμικού της».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Μόσχα ετοιμάζεται για «εκδίκηση» μετά τη Δυτική βοήθεια που έλαβε (και λαμβάνει) η χώρα του.

«Τώρα η Ρωσία συγκεντρώνει όλες τις δυνάμεις της. Ετοιμάζεται να εκδικηθεί, όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά και την ελεύθερη Ευρώπη, τον ελεύθερο κόσμο», είπε από το Κίεβο, έχοντας στο πλευρό του την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ ζήτησε από την ΕΕ πρόσθετες οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Αργότερα, μάλιστα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την υποστήριξή του, ενώ έθεσε ως στόχο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων την ήττα της Ρωσίας εντός του 2023: «Πρέπει να κάνουμε μαζί ό,τι χρειαστεί, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά, την πρώτη Πέμπτη του Φεβρουαρίου, να προσευχόμαστε για τη λύτρωσή μας από το Κακό»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...