637
O Ελον Μασκ συνοδευομένος από τη μητέρα του Μέι στην εκδήλωση Met Gala, στη Νέα Υόρκη, τον Μάιο του 2022 | EPA/JUSTIN LANE

«Μαμά, έχουμε meeting»: Ο Ελον Μασκ, το Twitter και ο ρόλος της μητέρας του

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 20:22
O Ελον Μασκ συνοδευομένος από τη μητέρα του Μέι στην εκδήλωση Met Gala, στη Νέα Υόρκη, τον Μάιο του 2022
|EPA/JUSTIN LANE

«Μαμά, έχουμε meeting»: Ο Ελον Μασκ, το Twitter και ο ρόλος της μητέρας του

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 20:22

Η βασική είδηση για εμάς είναι ότι όχι, δεν τα κάνουν μόνο οι Ελληνες αυτά. Ο Ελον Μασκ απενοχοποιεί τους απανταχού «μαμάκηδες», καθώς όπως φαίνεται η δική του μαμά είναι πάντα και χωρίς ιδιαίτερο λόγο παρούσα στις μεγάλες συναντήσεις που έχει ως ιδιοκτήτης του Twitter.

Η μαμά του Μασκ είναι διάσημη για πολύ διαφορετικούς λόγους από το γιο της, αν και η ίδια δεν έχει κρύψει ποτέ την περηφάνεια της γι’ αυτόν. Ιδιαίτερα ενεργή στα social media, η Μέι Μασκ ανεβάζει συχνά ποστ στα οποία στηρίζει τον Ελον, ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή του -την προσωπική ή την επιχειρηματική.

Ο Ελον, όπως λέει ένα πρώην στέλεχος του Twitter, δεν έκανε και δεν κάνει κανένα meeting χωρίς την παρουσία της μαμάς του. Το στέλεχος, το οποίο έκτοτε απολύθηκε, είπε στους Times του Λονδίνου ότι ο δίχρονος γιος του Μασκ, ο Χ, ήταν επίσης παρών σε δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις.

Ο συνδυασμός φαίνεται κάπως περίεργος και είναι, ακόμη πιο περίεργο όμως είναι το γεγονός ότι η 74χρονη γιαγιά του Χ δεν ήταν εκεί για να φροντίσει το εγγόνι της· σε κάποιες περιπτώσεις που ο Χ άρχισε να κλαίει, ο ίδιος άνθρωπος λέει ότι η Μέι Μασκ έμεινε ακίνητη στην καρέκλα της, ενώ ο πατέρας του τον πήρε έξω από το γραφείο για να τον ηρεμήσει.

Σε μια από τις συναντήσεις αυτές, ένας πελάτης, ο Μπιλ Κένινγκσμπεργκ της Horizon Media, ρώτησε τον Μασκ εάν θα επανέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter. Ο Μασκ σηκώθηκε όρθιος, σκάρωσε ένα tweet για το θέμα επί τόπου –«αν είχα ένα δολάριο για κάθε φορά που κάποιος με ρωτάει αν θα ξαναφέρω τον Τραμπ, το Twitter θα ήταν χρυσωρυχείο»– και άρχισε να ρωτάει τους παρισταμένους εάν πρέπει να το ανεβάσει.

Η Μέι κούνησε το κεφάλι της συγκατανεύοντας και ένας από τους υπαλλήλους του ικέτευσε τον Μασκ να μην το ανεβάσει. Ο υπάλληλος απολύθηκε, το tweet ανέβηκε και η Μέι συνέχισε να πηγαίνει στα meetings. Όπως και ο Χ.

Ο 51χρονος Ελον Μασκ έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν φωτογραφίες του Χ -ενός από τα δύο παιδιά που απέκτησε από την 34χρονη Καναδή τραγουδίστρια Grimes- να επισκέπτεται τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο.

Η 74χρονη Μέι Μασκ ασχολείται με το μόντελινγκ (Shutterstock)

Η παρουσία της Μέι, πάντως, στις συναντήσεις και την επιχειρηματική καθημερινότητα του Μασκ δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη δεδομένου του πόσο κοντά είναι η ίδια με το γιο της. Το μοντέλο, συγγραφέας και διαιτολόγος είναι η μεγαλύτερη θαυμάστρια του Μασκ στο διαδίκτυο, περιγράφοντας τα Tesla του ως «απολύτως εκπληκτικά» και αναρτώντας tweet για το πόσο «όμορφο» είναι το εργοστάσιο στο οποίο παράγονται. Εμφανίστηκε επίσης δίπλα στο γιο της όταν εκείνος παρουσίασε μια εκδήλωση για την Ημέρα της Μητέρας του «Saturday Night Live».

Ο Ελον Μασκ μεγάλωσε αποξενωμένος από τον πατέρα του, Ερολ Μασκ, τον οποίο ο ίδιος έχει περιγράψει ως «ένα τρομακτικό ανθρώπινο ον».

Σε πρόσφατη συνέντευξη στους Times, η Μέι Μασκ είπε για τον πρώην της: «Κάθε μέρα μού ούρλιαζε και μού έλεγε: “Είσαι άσχημη. Είσαι ηλίθια. Είσαι βαρετή”. Εγώ σκεφτόμουν “δεν μπορεί να είμαι τόσο άσχημη. Ασχολούμαι με το μόντελινγκ”. Κι εκείνος με έδερνε για να μην μπορέσω να του αντιμιλήσω». Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά: τον Ελον, το μικρότερο αδελφό του Κίμπαλ και μια κόρη, την Τόσκα. Χώρισαν όταν ο Ελον ήταν εννέα ετών.

Οσο κι αν ο ίδιος ο Μασκ επιμένει ότι «το Twitter τα πηγαίνει θαυμάσια, ευχαριστώ πολύ», είναι δεδομένο ότι η απόφασή του να το αγοράσει τελικά έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μάλλον δεν ήταν η πιο σοφή απόφαση της ζωής του. Ο ίδιος εξάλλου σε ανύποπτο χρόνο συνέκρινε την επιχείρηση αυτή με ένα «αεροπλάνο που κατευθύνεται προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα», αφού αποκάλυψε ότι η εταιρεία χάνει 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ίσως η παρουσία της μαμάς του να τον ανακουφίζει κάπως. Εκείνη, στην τελική, θα τον στηρίζει ό,τι σκανδαλιά κι αν κάνει. Αυτό δεν κάνουν οι καλές μαμάδες;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...